Foça yangınının bilançosu görüntülendi

İzmir'in Foça ilçesindeki çöplükte başlayan ve 340 hektarlık ormanlık alanı etkileyen yangının bilançosu havadan görüntülendi.

İzmir'in Foça ilçesindeki çöplükte başlayan ve 340 hektarlık ormanlık alanı etkileyen yangının bilançosu havadan görüntülendi.

Yangın, dün saat 11.15 civarında Yeni Foça Mahallesi'nde patlak verdi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alandan yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 uçak, 7 helikopter, 30 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 dozer ve 8 yer ekibi yangın söndürme çalışmalarına yönlendirildi. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı tarafından TSK'ya ait 2 helikopter de yangınla mücadele için bölgeye gönderildi. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda, yangın dün saat 21.15'te kontrol altına alındı ve soğutma işlemlerine geçildi.

ORMAN GRİ KÜLLERLE KAPLANDI

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yangında 340 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü açıkladı. Yangın sonrası oluşan hasarın boyutu, dron ile çekilen havadan görüntülerle belgelendi. Bu görüntülerde, yangından etkilenmeyen bazı ağaçların yanı sıra büyük bir kısmının yandığı ve ormanlık alanın gri küllerle kaplandığı net bir şekilde görüldü.


Bakmadan Geçme