Fransa heyeti TBMM'yi ziyaret etti

Fransa Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaretinde bulundu.

Fransa Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin başında, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Fransız heyetle gerçekleştirdiği görüşmede, Fransa'nın İsrail-Filistin konusundaki tutumunu takdirle karşıladı. Akar, “Sayın Macron'un İsrail-Filistin konusunda aldığı tedbirleri, siyasi çözüm konusundaki ifadelerini ve silah sevkiyatını durdurma konusundaki niyetini takdirle karşılıyoruz. Ateşkesin gerçekleşmesi, kanın durması konusunda Fransa'nın tarihine yakışır şekilde öncü olmasını bekliyoruz. İnsan hakları, evrensel değerler konusunda Fransa'nın ne kadar hassas olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARET NEDENİ

Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Christian Cambon ise Türkiye'nin 600 yılı aşkın süredir süregelen ilişkilerinin önemini vurguladı ve Türkiye'nin bölgedeki rolünü anlamak için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Cambon, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin önemine de dikkat çekti.

BÖLGESEL BARIŞ KATKISI

Fransız heyet, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile de bir görüşme yaptı. Oktay, bölgede kritik bir dönemden geçildiğine vurgu yaparak, Fransa'daki yeni hükümetin hayırlı olmasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesini temenni etti. Oktay, Fransa'da yaşayan 800 Türk vatandaşının iki ülke arasında önemli bir köprü oluşturduğunu belirterek, “Fransa'da yaşayan 800'e yakın vatandaşımız, iki ülke arasında önemli bir köprü vazifesi görmekte, Fransa'nın sosyal, ekonomik hayatına katkı yapmaktadır. NATO müttefikimiz Fransa ile sergileyeceğimiz dayanışma ve eş güdüm bölgesel barışa katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme