Gaffar Okkan cinayetinden yargılanan o isim HÜDA PAR adayı oldu

Gazete Pencere’nin haberine göre, 1990’lı ve 2000’li yılların başında domuz bağları, siyasi cinayetler ve faili meçhullerle...

Gazete Pencere'nin haberine göre, 1990'lı ve 2000'li yılların başında domuz bağları, siyasi cinayetler ve faili meçhullerle anılan Hizbullah'ın devamı olduğu iddia edilen HÜDA PAR'ın yerel seçimlerdeki adayları tartışmalara neden oluyor.

HÜDA PAR, Şanlıurfa'da düzenlenen 'Aday Tanıtım Programı'nda, Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla; Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil Belediye Başkan adaylarını açıkladı. HÜDA PAR'ın Diyarbakır Bismil ilçesinde İlçe Belediye Başkan adayı olarak Ali Bilmez'i göstermesi, geçmişte Gaffar Okkan cinayeti davasında Hizbullah üyeliği nedeniyle yargılanan bir ismin ön plana çıkmasına sebep oldu.

Gaffar Okkan cinayeti davasında 5 polis memuru ile birlikte suikaste karıştığı iddia edilen Ali Bilmez'in adı, 2001 yılında Diyarbakır 2 No'lu DGM'de görülen duruşmada geçmişti. Mahkeme sürecinde Bilmez'e Hizbullah üyeliğinden dolayı 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Ancak, TCK'daki değişiklikler ve tahliye yolu AKP tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda Bilmez, hapishaneden serbest bırakılmıştı.

Gaffar Okkan cinayeti, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleşmiş, Okkan ve beş polis memuru saldırıda hayatını kaybetmişti. Davanın uzun süre sürmesine rağmen tetikçi ve planlayıcılar tam olarak belirlenemedi. Hizbullah tarafından gerçekleştirilen bu saldırıda, dava sürecinde tutuklu olan sanıklar zaman içinde cezaevinden serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme