Galatasaray’ın Kemerburgaz’daki yeni evinin temel atma töreni yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü’ nün Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nin temel atma töreni yapıldı. Törene Galatasaray eski başkanları...

TAKİP ET

Galatasaray Spor Kulübü' nün Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nin temel atma töreni yapıldı. Törene Galatasaray eski başkanları Alp Yalman, Faruk Süren, Adnan Polat, Ünal Aysal ve Burak Elmas, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray eski teknik direktörü Fatih Terim, Futbol A Takım oyuncuları Fernando Muslera, Bafetimbi Gomis ve Kerem Aktürkoğlu, eski futbolcular, kulüp bünyesinde sporcular ve camianın önde gelen isimleri yeni tesislerin açılış törenine katıldı. Toplam 130 dönümlük alan üzerine kurulacak tesislerde futbolda A takımı ve altyapıya hizmet verecek 2 bina ve 6 saha yer alacak.

Törende konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 'Bugün Türk Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından birisi olan 19 Mayıs'ın 104. yılı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basması sadece ulusumuzun Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı değildir. Aynı zamanda Türk milletini ileriye götürecek genç fikirlerin doğuşudur. Bu yüzden gençlere armağan edilmiştir. Galatasaray tarihi boyunca bu genç, ilerici fikirlerin doğduğu bu fikirlerin hedeflere dönüştüğü yer olmuştur. Kimsenin hayalini kuramadığı bu hedefler, işte bu genç fikirlerden doğmuştur. Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşlarının belirlediği Türk olmayan takımları yenmek hedefi işte tam da böyle bir hedeftir. Bugün 19 Mayıs'ı kutlarken, başka bir heyecanı daha yaşıyoruz. Kurucularımızın koyduğu hedefle ilerlediğimiz yolunda yeni adımında Galatasaray Spor Kulübü Metin Oktay Tesisleri temel atma töreninde üyelerimizle birlikteyiz. Buradan tesisimize adını vermiş Taçsız Kralımız Metin Oktay'ı bir kez daha saygıyla anıyorum' diye konuştu.

İHA

Bakmadan Geçme