Gazeteci Nurettin Tekindor hayatını kaybetti

Gazeteci Nurettin Tekindor 88 yaşında hayatını kaybetti. Nurettin Tekindor kimdir? 1935 yılında Bolu’da doğan Nurettin Tekindor,...

Gazeteci Nurettin Tekindor 88 yaşında hayatını kaybetti.

Nurettin Tekindor kimdir?

1935 yılında Bolu'da doğan Nurettin Tekindor, gazeteciliğe Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi( AÜDTCF) Edebiyat Bölümü öğrencisi iken başladı. Dünya Gazetesi'nde başladığı gazetecilik işini, Ankara'da on yıl sürdürdü. Almanya'ya giderek, Almanya'nın Sesi ( Batı Alman Radyosu Türkçe Yayınları-Deutsche Wele) Radyosu'nda program hazırlayıcısı ve sunucusu olarak görev alarak aynı zamanda, Milliyet Gazetesi Bonn muhabirliğini yaptı.

Türkiye'ye döndüğünde de, Milliyet Gazetesi'nin 16 yıl boyunca İzmir Temsilciliği'ni yaptı. Cahit Tekindor da uzun yıllar boyunca Milliyet Gazetesi'nde belli birimlerde çalıştı.

Nurettin Tekindor'un,1900'lü yılların başından 1950'li yıllara kadar uzanan dönemde; Bolu, Seben, Gökçesu, Mengen, Gerede yörelerinde yaşamını sürdüren -geniş ailesinin- öyküsünü-romanını, (Troya Yayıncılık) 2005 yılında yayınladı.

Nurettin Tekindor 20.yüzyılın ilk yarısındaki Bolu ve yakın çevresinin sosyal-kültürel yaşamını; zengin bir dil ile bezeyerek 'Hayat Yarınını Bilmez' adlı eserle, belgesel tadında okurlara sundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme