Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz’un cenaze töreni programı belli oldu!

Hıfzı Topuz’un cenazesi, 28 Eylül Perşembe günü saat 11.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Harbiye...

Hıfzı Topuz'un cenazesi, 28 Eylül Perşembe günü saat 11.00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törende son kez sevenleri tarafından anılacak.

Törenin ardından Hıfzı Topuz'un cenazesi Teşvikiye Camisi'ne götürülecek, burada cenaze namazı kılınacak. Ardından Topuz, Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Hıfzı Topuz Kimdir? 

Hıfzı Topuz, 1923 yılında İstanbul'da doğdu ve eğitim hayatını Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Gazetecilik kariyerine Akşam Gazetesi'nde muhabir olarak başlayan Topuz, birçok görevde bulundu ve İstanbul Gazeteciler Sendikası Başkanlığı'nı üstlendi.

Aynı zamanda uluslararası alanda da önemli çalışmalara imza atan Hıfzı Topuz, UNESCO Genel Merkezi'nde görev yapmış, gazetecilik eğitimi seminerleri düzenlemiş ve kara Afrika'da kırsal basın projelerini hayata geçirmiştir.

Hıfzı Topuz, gazetecilik alanındaki katkıları ve yazarlığıyla da tanınır. Birçok kitap ve araştırma eseri kaleme almış, anılarını da okurlarıyla paylaşmıştır.

Hıfzı Topuz'un ölümü, Türkiye'de gazetecilik alanına büyük katkılar sağlayan bir ismin kaybı olarak büyük bir üzüntü yarattı. Cenaze töreni, sevenleri ve meslektaşları tarafından büyük bir saygı ve sevgiyle karşılanacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme