Gaziemir'in çevreci çocukları geri dönüşümle dayanışmayı nasıl büyüttü?

Gaziemir'de düzenlenen Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı'nda çocuklar doğaya nasıl katkı sağladı? Kars'ın Susuz ilçesindeki çocuklar için başlatılan bağış kampanyasına destek nasıl büyüdü? Çocuklar geri dönüşüm ve dayanışma bilincini nasıl pekiştirdi ?

Gaziemir Belediyesi'nin sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilincini çocuklara aşılamak amacıyla düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı'na (GOKİP) katılan çocuklar, kullanmadıkları eşyaları satarak doğaya katkıda bulundular ve aynı zamanda okul harçlıklarını çıkardılar. Etkinlik, aynı zamanda sosyal sorumluluk duygusunu güçlendiren bir bağış kampanyasına ev sahipliği yaptı; toplanan giysi, oyuncak ve kitaplar, Kars'ın Susuz ilçesindeki çocuklara ulaştırılmak üzere toplandı.

ÇOCUKLAR GOKİP'TE HEM KAZANDI HEM DOĞAYI KORUDU

Gaziemir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı, Festival Alanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan çocuklar, evlerinde kullanmadıkları giysi, kitap ve oyuncakları satışa çıkararak, hem maddi kazanç elde etti hem de ürünlerin yeniden kullanıma sunulmasını sağlayarak çevreye katkıda bulundu. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, belediye meclis üyeleriyle birlikte stantları ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti ve alışveriş yaptı. Çocukların bu girişimi, geri dönüşümün önemini bir kez daha vurguladı.

DAYANIŞMA DUYGUSU BÜYÜTÜLDÜ

Etkinlik sırasında Gaziemir Belediyesi, kardeş şehir Kars'ın Susuz ilçesinde yaşayan çocuklar için bir bağış kampanyası başlattı. Başkan Ünal Işık ve belediye meclis üyeleri, etkinlikte satın aldıkları eşyaları Susuz'daki çocuklara bağışlarken, GOKİP'e katılan çocuklar da giysi, oyuncak ve kitap bağışında bulundu. Toplanan tüm yardımlar, Susuz'daki çocuklara ulaştırılarak dayanışma duygusu büyütüldü.

" TÜKETİM ÇILGINLIĞINA KARŞI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK "

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, etkinlikte yaptığı konuşmada geri dönüşüm bilincinin toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Vatandaşları geri dönüşebilen atıkları evsel atıklardan ayırmaya ve geri dönüşüm kutularına atmaya davet eden Işık, "İkinci el eşyalarımızı başkalarının kullanımına sunmayı ve geri dönüşebilen atıkları çöpe atmaktan kaçınmayı bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Bugün bu etkinlikte dünyanın en güzel işlerinden birini yapıyorsunuz. Tüketim çılgınlığının yaygın olduğu günümüzde, kullanılabilir durumdaki eşyalarınızı değerlendirme ve israfı önleme fırsatı sunan bu etkinliğe katılmanız bizim için çok değerli. Hem gezegenimiz için önemli bir adım attınız hem de Susuz ilçesindeki çocuklarımıza katkıda bulunarak dayanışmayı büyüttünüz. Çevreci çocuklarımıza gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu etkinlikle, Gaziemir Belediyesi'nin sürdürülebilir yaşamı destekleyen projeleri ve çocuklara aşılanan geri dönüşüm bilinci, büyük takdir topladı.

Kaynak: Gaziemir Belediyesi

Bakmadan Geçme