Geleceği tasarlayacak gençler eğitilecek

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği destekli Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen İnsan...

TAKİP ET

Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği destekli Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı (IPA) kapsamında gerçekleştirilen Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı'nda 'Designing The Future With Gifted' (Üstün Yeteneklilerle Geleceği Tasarlama) projesinin kapanışını gerçekleştirdi. Kapanış programına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yasin Temel, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı konuşmada, Denizli'nin güçlü bir özel eğitim alanına sahip olduğunu ve kurumların yeniliklerle donatılması için farklı hibe kaynaklarından yararlandıklarını belirtti. Projelerinin AB İPA projeleri arasında yer aldığını ve yetenekli öğrencilerin 21. yy becerileriyle donatılması için önemli olduğunu vurguladı. Ekici, projeleriyle teknolojik alanda yenilikçi çalışmalar yaptıklarını ve sektör ile ortaklaşa çalıştıklarını söyledi.

Programda, 'Designing The Future With Gifted' projesinin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Eğitimde Genişletilmiş Gerçeklik ve Metaverse Deneyimini Koç Üniversitesi Karma LAB Öğretim Görevlisi Okan Efe aktardı. Program sonunda proje hedef grup öğretmenlerine, projede görev alan öğrenciler ile Workshop faaliyetine katılan öğretmenlere plaket takdim edildi.

(İHA)

Bakmadan Geçme