Genç İletisimciler, DİMGİ Projesi ile dijital medyaya hazırlık yapıyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletisim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü, Avrupa Birliği projeleri kapsamında yeni bir eğitim inisiyatifini hayata geçirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sümeyra Duman'ın danışmanlığında gerçekleşecek olan 'Dijital Medyanın Öncülerı: Genç İletisimciler' (DİMGİ) projesi, geleceğin iletişimcilerini sektöre hazırlamaya odaklanıyor.

İlk tanıtımı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yapılan projeyle, öğrencilere yeni medya teknolojileri konusunda bilgi ve beceri kazandırılması hedeflenirken, dezenformasyon konusunda da farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Dijital Dönüşüm ve Medya Eğitimi

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletisim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, geleneksel medya ile dijital teknolojilerin giderek daha fazla entegre olduğuna dikkat çekerek, 'DİMGİ Projesi, medya sektöründeki dijital dönüşüm ihtiyaçlarını belirleyerek, öğrencilere yeni medya alanında gerekli donanımı kazandırmayı hedefliyor. Kamu kurumları, üniversiteler ve medya temsilcileriyle belirlenen eksiklikler doğrultusunda öğrenciler için özel bir akademi eğitimi tasarladık. Bu program sayesinde, katılımcılar bir yıl boyunca dijital medya ve teknolojileri konusunda derinlemesine bilgi sahibi olacaklar' dedi.

Projeye DEÜ'nün Katkısı

Projenin İzmir ve Manisa illerini kapsadığını belirten Yüksel, 'Temel hedef kitlemiz iletişim fakültesi öğrencileri olsa da medya sektöründe çalışan gazeteciler ve yeni medya kullanıcılarının da yetkinliklerini artırmayı amaçlıyoruz. DEÜ'nün dijital medya konusundaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

Proje danışmanı Doç. Dr. Sümeyra Duman ise, 'T.C. Cumhurbaşkanlığı İletisim Başkanlığı, dijital medya ve Avrupa Birliği projeleri konusunda deneyimli bir akademisyen talebiyle DEÜ Rektörlüğü'ne başvurdu. Bu kapsamda projeye dahil oldum. DEÜ olarak projenin yürütülmesi ve tanıtımının yanı sıra odak grup analizleri ve araştırma süreçlerinde de aktif rol alacağız' dedi.

İletişim Fakültesi Öğrencilerine Katılım Çağrısı

Proje ekibinin Cumhurbaşkanlığı İletisim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nden uzmanlar ve akademisyenlerden oluştuğunu belirten Duman, şu ana kadar Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi'nden yedi öğrencinin aktif olarak projeye dahil olduğunu söyledi. 'Öğrencilerimiz projeyi tasarlıyor, web sitesi ve sosyal medya yönetimini üretiyor. Yakın zamanda 30 öğrenci daha programa katılacak' diyen Duman, projeye katılmak isteyen öğrenciler için başvuruların devam ettiğini duyurdu.

Sonuç Bildirgesi Yayınlanacak

Proje sonunda, tüm paydaşların katılacağı bir forum düzenlenecek ve elde edilen veriler bir sonuç bildirgesiyle duyurulacak. Duman, 'Elde edilen bulgular, Avrupa Birliği ile de paylaşılacak. Böylece iletişim fakültesi öğrencilerinin dijital medya ve yeni nesil yetkinlikler konusunda ilerleme kaydetmesini sağlamış olacağız' dedi.

DİMGİ projesi, dijital medya alanında kariyer yapmak isteyen genç iletişimciler için önemli bir fırsat sunarak, sektöre donanımlı bireyler kazandırmayı amaçlıyor.

Basın Bülteni

Bakmadan Geçme