Gençlerden örnek davranış! Çevrenin genç sözcüleri iş başında…

1995 yılından bu yana 43 ülkede yaşları 11 ile 25 arasında olan 495,393 öğrenci çevre haberciliği...

1995 yılından bu yana 43 ülkede yaşları 11 ile 25 arasında olan 495,393 öğrenci; çevre haberciliği yaparak, çevre sorun ve konularını araştırıp inceler, bulgu ve çözüm önerilerini haber makalesi, fotoğraf ve video haberciliği yaparak yayınlarlar. Çevrenin Genç Sözcüleri Programı, gençlerin çevre sorunları üzerine görüş ve fikirlerini topluma aktarabilmeleri için makale, fotoğraf ya da video kaydı yoluyla çevre gazeteciliği yapmalarını hedefler. Okulumuz sisteme kayıtlı 234 okuldan biridir.

Eğitim aracı olarak, gençlerin ilgisini çeken, çevre gazeteciliği yöntemi benimsenmiş olup, öğrencilerin bulundukları okul yöresinde çevre sorun ve konularını araştırıp inceleyerek haber nitelikli makale, fotoğraf ve kısa video kaydı üretmeleri teşvik edilmekte, her yıl öğrencilerin bu özgün içerikleri konunun uzmanlarından oluşan jüriler tarafından değerlendirilmektedir.

Sisteme, yeni açılan bir eğitim kurumu olarak  ilk yılında  kabul edilen okulumuz, Video-Röportaj kategorisinde ilk özgün içeriğini oluşturmuş ve yarışmaya hazır hale getirmiştir. Değerlendirme sürecinde öğrencilerimize başarılar diliyoruz. https://yeniizmir.com/wp-content/uploads/2024/03/genclerden-ornek-davranis-cevrenin-genc-sozculeri-is-basinda-whatsapp-video-2024-03-27-at-10.10.47-pm.mp4

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme