'Gençlerin umuduna çok ihtiyacımız var'

İzmir, 92 yıllık tarihiyle kentin simgelerinden İzmir Enternasyonal Fuarı'na hazırlanıyor.  İzmir'in '2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti'...

İzmir, 92 yıllık tarihiyle kentin simgelerinden İzmir Enternasyonal Fuarı'na hazırlanıyor.  İzmir'in '2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti' olmasına özel 'gençlik' teması ile 1 – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuar, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde, 'Gençlik: Bugünün öncüsü' sloganıyla gençlerin vizyonunu ve enerjisini merkezine oturtacak. Fuarın açılmasına sayılı günler kala, İsmet İnönü Kültür Merkezi önündeki çim alanda tanıtım toplantısı yapıldı.

'HEYECANLIYIZ'

yeniizmir.com internet sitesi yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun aktardığına göre, heyecanlı olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın kronolojisini anlattı. Başkan Tunç Soyer, '92. yılında gençlik temasıyla başlamamızın çok temel bir gerekçesi var. Cumhuriyet ikinci yüzyıla girerken elbette gençlerle birlikte girsin istiyoruz. Bunu taçlandırmak istiyoruz. Gençler heyecanlarını, yeteneklerini, meziyetlerini, umutlarını tekrar burada büyütsünler, birbirlerinden ilham alsınlar, aktarım yapabilsinler, buluşsunlar, kucaklaşsınlar, tanışsınlar istiyoruz. İEF'nin 92.yılında gençliği çok daha fazla öne çıkarmak istedik. Gençliğin, eğlencenin, sanatın, kültürün yer alacağı çok keyifli bir buluşma olacak. Bu sefer ilk kez bir karnaval tadında kortej planladık. İzmir'de ses getirsin istiyoruz. Başlangıcından son gününe kadar hepimizi keyifli günler bekliyor' dedi.

'HAZIRLIKLAR ÇOK İYİ'

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, oğulları Kerem ve Fırat Sancak'ı sahneye davet ederek fuar hakkında görüşlerini aldı. Mesut Sancak, 'Gelecek gençlerde. Beş yıl sonra belki bu konuşmaları onlar yapacak. Bu sene fuarın çok iyi geçeceğini düşünüyorum, milyonun üzerinde katılımcının geleceğine inanıyorum çünkü çok iyi hazırlık yapılmış. 2016'dan bu yana fuarın ana sponsorluğunu üstleniyoruz. Bu bizim için onur' dedi.

'GENÇLERİN ENERJİSİ'

Etkinlik Sponsoru Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, 'Fuarımızın bu yılki teması gençlik, sadece bir kuşak değil, aynı zamanda umutların, hayallerin ve geleceğin temsili olarak önemli bir anlam taşıyor. Gençlerimiz cumhuriyetin yüzüncü yılında enerji, yenilik ve öncülük getiriyorlar' diye konuştu.

 ONUR KONUĞU İL ŞANLIURFA

Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu il ise Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa, bütün yönleriyle, ekonomik, sosyal, kültürel, tarihsel değeriyle Kültürpark'ın Dokuz Eylül Kapısı girişindeki 2 bin metrekarelik alanda yer alacak.

AÇILIŞ KORTEJİ

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı töreni öncesinde kortej yürüyüşü de düzenlenecek. Fuarın coşkusunun İzmirlilerle buluşacağı, birbirinden renkli gösterilere sahne olacak kortej, 1 Eylül günü saat 18:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak. Kortejde bir araya gelecek çok sayıda İzmirli, Kültürpark Lozan Kapısı'na kadar yürüyerek açılış coşkusuna ortaklık edecek.

FUAR'A ÖZEL MOBİL UYGULAMA

İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl yeniliklerle kapısını açmaya hazırlanıyor. Hazırlanan telefon ve akıllı cihazlarda kullanılabilen mobil uygulama, Fuar öncesinde yayına alınacak. Uygulama aracılığıyla İzmir Fuarı'na dair tüm bilgilere ulaşılabilecek. Hem Apple Store hem de Google Play'den cep telefonu ve tabletlere indirilebilen, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak uygulama, katılımcı ve ziyaretçilere kolaylık sağlayacak.

SPONSORLAR FOLKART VE MİGROS

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, Folkart ana sponsorluğu Migros etkinlik sponsorluğunda düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 10 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak. Fuarın giriş ücretleri; tam 13 TL, öğrenci 5 TL olarak belirlendi. Kültürpark'ın tüm kapılarından giriş-çıkış yapılabilecek ve Fuar etkinlikleri 16.00 – 23.00 saatleri arasında düzenlenecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme