Gerici karanlığa İzmir’den çağrı!

Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik savunucuları İzmir'den gerici karanlığa karşı bir kez daha aydınlık çağrısı yaptı. Atatürk,...

Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik savunucuları İzmir'den gerici karanlığa karşı bir kez daha aydınlık çağrısı yaptı.

Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik savunucuları İzmir'den gerici karanlığa karşı bir kez daha aydınlık çağrısı yaparken, Atatürk ve devrimlerine sahip çıkılacağı belirtildi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Birleşik Kamu-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Sanatçılar Birliği ve gazetemiz Cumhuriyet'in düzenlediği '100. Yılda Laik Cumhuriyet Büyük Buluşması'nın üçüncüsü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan etkinliğe, gazetemizin yazarı Ataol Behramoğlu da katılırken, Melike Demirağ, Tolga Çandar, Faruk Demir, Orhan Aydın, Haluk Çetin, Tuğrul Keskin, Evrim Keskin, Fırat Yalçınkaya, Nilüfer Akdoğu, Erhan Doğan, Meftun Yetiş, Gülhan Tabak, Tevfik Kızgınkaya gibi isimler sahne aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Birleşik Kamuİş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, gazetemizin İzmir Temsilcisi Mehmet Şakir Örs, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Sedat Durna'nın katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sık sık 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganlarının atıldığı salonda Behramoğlu'nun yazdığı, Düş Gezginleri grubunun bestesini yaptığı 100. Yıl Marşı ise büyük alkış aldı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme