GES'e karşı Uşaklılar ses çıkardı: Suyumuza sahip çıkmak için buradayız

Özlem KARA/ Yeni İzmir- Uşak'ın Ulubey ilçesi ve Denizli'nin Güney ile Çal ilçeleri Adıgüzeller mevkii arasında...

TAKİP ET

Özlem KARA/ Yeni İzmir- Uşak'ın Ulubey ilçesi ve Denizli'nin Güney ile Çal ilçeleri Adıgüzeller mevkii arasında bulunan Adıgüzel Baraj suyunun üzerine Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan yardımcı kaynak yüzer güneş enerji santrali (GES) projesine karşı bugün Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan Uşak- Ulubey Doğal Üertim Çevre ve Dayanışma Derneği (ÇEDAY) 'Baraj suyunu kirletmesinin yanında, Bir de yüzer GES yapılarak tamamen yok edilmemesi, yaşanamayacak hale gelmemesi ve suyumuza sahip çıkmak için buradayız' dedi.
Öte yandan GES yapılmak istenen bölgede nesli tükenmekte olan kuşların olduğu belirtilerek santrale yardımcı kaynak olarak 3 adet yüzer ada üzerinde GES kurulacağı aktarıldı.

'DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN DOĞA KATİLLERİ'

ÇEDAY adına basın açıklamasını okuyan Ferudun Metin, 'Adıgüzel Baraj suyunun üzerine yüzer GES yaparak Adıgüzel Barajı'nın suyunu ve o bölgeyi yok etmeye, katletmeye çalışıyorlar. Hem de on binlerce canımızı kaybettiğimiz, ülkeyi yasa boğan deprem felaketinin en ağır yaşandığı günlerde. Deprem dayanışması için herkesin seferber olduğu koşullarda sadece birkaç kişinin katılımı ile sinsice 'yapılmış. Depreme odaklanan, dayanışma faaliyeti gösteren yurttaşların haberi olmamıştır. Depremi fırsata çevirmeye çalışan açgözlü, doğa katili, doğa sömürücüsü Aydem Şirketi ÇED almaya çalışmıştır. Yıllardır Uşak sanayisinin ve Uşak belediyesinin arıtma yapılmadan deşarj ettiği Dokuzsele'den gelen kimyasal atığın, Ulubey derelerini ve Adıgüzel Baraj suyunu kirletmesinin yanında, Bir de yüzer GES yapılarak tamamen yok edilmemesi, yaşanamayacak hale gelmemesi ve suyumuza sahip çıkmak için buradayız! Bizler omuz omuza verdiğimiz sürece bu doğa sömürüsü, bu doğa katliamını yaptırmayacağız. Nasıl ki Murat Dağı'nda Siyanürcülere karşı, Pınarbaşı'nda taş ocaklarına karşı, Comburt'ta nikel madenine karşı başardıysak Adıgüzel'de de suyumuzun, doğamızın, topraklarımızın katledilmesine izin vermeyeceğiz. Bu mücadeleyi hep beraber başaracağız' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme