Göztepe CEO'su Ertan'dan İzmir'de Beşiktaş'a arazi tahsis edilmesine tepki!

Hükümetin güneş enerji santrali kurmak amacıyla İzmir'de Beşiktaş'a arazi tahsis etmesi Göztepelileri kızdırdı. 2017 yılından beri antrenman tesisi kurmak için hem hükümet hem belediye yetkililerinden arazi bekleyen Göztepe'de CEO Kerem Ertan,

2017 yılından beri kendi tesisini kurmak için kentte arazi arayan Göztepe'de CEO Kerem Ertan, hükümetin Beşiktaş'a güneş enerji santrali kurmak amacıyla kentte 123 dönüm arazi tahsis etmesine tepki gösterdi.

HaberTürk ekranlarında kulüp ismi vermeden Beşiktaş'ı ve hükümeti hedef alan Kerem Ertan; daha adaletli, daha eşit yaklaşımın Türk futboluna daha çok katkısı olacağını söyledi.

Kimseden borç istemediklerini sadece antrenman yapmak için tesis arazisi aradıklarını söyleyen Ertan, "Biz kendi il sınırımız 12 bin metrekarelik bir şehirde yaşıyoruz. Bir bakıyoruz başka bir şehrin takımına bizim şehrimizden arazi tahsis ediliyor. Biz antrenman yapacak tesis arazisi ararken... Biz kimseden borç para istemiyoruz, biz arazi tahsisi istiyoruz. Şehir bizim şehrimiz, bu şehir için mücadele ediyoruz. Bu taraftar bu şehre değer katıyor. Daha adaletli, daha eşit yaklaşımlı, şehirlerin ön plana çıkartıldığı, değer katacakların biraz daha ayrıştırıldığı, dikkate alındığı yapıların Türk Futboluna katkısı daha çok olacaktır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, 2024 Yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, İzmir'de güneş enerjisi santrali kurmak amacıyla devlet tarafından kendilerine arazi tahsis edildiğini duyurdu. Arat, bu arazinin artık Beşiktaş'ın mülkü olduğunu vurguladı. Ayrıca Ankara'da da 203 dönüm arazi aldıklarını belirten Arat, her iki bölgede toplamda 24 megawatt kapasiteye sahip güneş enerjisi santrali kurulabileceğini ifade etti.

"BEŞİKTAŞ DEVLETİ SEVER"

Hasan Arat konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün Kadir Bey İzmir'e gitti. Beşiktaş devleti sever, devlet Beşiktaş'ı sever dedik ya. Devletimiz, dün İzmir'de bize 123 dönüm güneş enerjisi santrali yapmak üzere arsa tahsis etti. İmzalandı, artık Beşiktaş'ın malıdır"

Özel Haber

Bakmadan Geçme