Güle güle… Buca metrosu için korna çaldılar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Buca Metrosu' projesi 4 Ocak 2022'de imzalanıp 21 Ocak 2022'de çalışmalara başlanmıştı. Buca...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Buca Metrosu' projesi 4 Ocak 2022'de imzalanıp 21 Ocak 2022'de çalışmalara başlanmıştı. Buca Metrosu'nda kazı makinesinin çalışmasına CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, İzBB Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil Arda, partililer, belediye çalışanları ve vatandaşların yanı sıra istasyonun çalışmalarında emeği geçen işçiler katıldı.

'YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK'

Başkan Tunç Soyer, yıllar öncesinden 'o metro Buca'ya gelecek' diyerek bir hayali kurduğunu ifade ederek '5 yıl önceydi bu güzel şehrin belediye başkanlığına geldiğimde 'O metro Buca'ya gelecek' demiştim. Dün gibi hatırlıyorum. Kimse bunu başaracağımıza inanmadı ve bu kadar parayı nereden bulacak dediler. Türlü hamlelerle bu devasa yatırımı engellemeye çalıştırlar. Zamanında bunu bütün belediye başkanları vaat etti ve 'olacak iş değil' diyenler oldu. Bizler, İzmir için yüreğimizi ortay koyduk. Yaşanan pandemi, deprem gibi felaketlere ve ekonomik krize rağmen yılmadık ve koşullara rağmen icraat ürettik. Bugün de alnımı ak, başımız dik diyebiliyoruz ki söz verdik ve yaptık' dedi.

890 GÜN GERİ SAYIM

Başkan Soyer, 'Bu şantiyedeki 500'den fazla emekçi arkadaşlarımız 24 saat boyunca İzmir tarihindin en büyük yatırımını tamamlamak için çalışıyor. Hedefleri metronun ilk etabı olan Üçyol-Şirinyer arasını Haziran 26'da tamamlamak. Bugün ise arkadaşlarım Forbest çarşı girişine sayacı koydular. 890 gün geri sayım başladı. Yarın ise 889 olacak. Ona göre arkadaşlara hatırlatıyorum, İzmirliler gün sayıyor. 2026'da Şirinyer Metrosu'nu açacağız. Son teknolojiye sahip olan makine ve özverili çalışanlarımızla Üçyol-Buca arasında 11 durakta oluşan Buca Metrosu'nu hiçbir duraksama olmadan bitireceğiz. Buca metrosuyla 3 raylı hattımızı birbirini bağlayarak İzmir'imizi demir ağlarla örmüş olacağız.'

GÜN BE GÜN SÜREÇ BÖYLE İŞLEDİ 

24 Kasım 2023

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalar büyük bir hızla devam ederken, dev tünel açma makinesi TBM'ler bu ayın sonunda yeraltına girmeye hazırlanıyor. TBM'lerin gireceği General Asım Gündüz İstasyonu'nda incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Ay sonunda TBM aşağı inecek. Vaadimiz temel attıktan sonra 4 yıl içinde tesisi işletmeye açmaktı. Tarihinden önce bitireceğiz' diye konuştu.

06 Aralık 2023

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu'nda çalışmalar hızlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampusu-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu'nda tünel açma makineleri TBM'lerin girmesine sayılı günler kala istasyonların inşa edilebilmesi için şantiye alanlarındaki ağaçlar da koruma altına alındı.

18 Aralık 2023

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu için bir süredir beklenen tünel açma makinesi TBM'ler General Asım Gündüz İstasyonu'ndan 36 metreyi bulan temel kazısına indirildi. Metro çalışmalarını önemli ölçüde hızlandıracak TBM'lerin indirildiği esnada şantiyede bulunan Başkan Tunç Soyer, 'İzmir tarihinin en büyük projesinin belki de en tarihi anlarından birini şu anda yaşıyoruz' dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme