Gümüldür sahili Kırmızı Bayrak aldı

Menderes'in Gümüldür sahili, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Kırmızı Bayrak ödülüne layık görülen ilk sahil oldu.

Engelli bireyler için erişilebilir hale getirilen sahilde, düzenlenen resmi törenle bayrak göndere çekildi.

Menderes Belediyesi'nin Sunal Tülbentçi Parkı ve önündeki plaj, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği kriterleri karşılayarak Kırmızı Bayrak ödülüne hak kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin erişilebilir alanlar için verdiği Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrağı, törenle göndere çekildi. Törene, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Emine Koç ve birçok davetli katıldı.

Engelli Bireylere Uygun Tesisler

Menderes Belediyesi'nin çalışmaları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kriterlere uygun hale getirilen park ve sahil alanı, engelli bireyler için birçok erişilebilirlik özelliği sunuyor. Tesiste engelli rampası, denize rahatça girilebilmesini sağlayan deniz sandalyesi, engelli dostu giyinme kabinleri, tuvaletler ve park alanları gibi donanımlar bulunuyor. Tek yıldızlı olarak verilen Kırmızı Bayrak'ın, yapılacak düzenlemelerle iki yıldıza yükseltilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Gurur Dolu Açıklama

Törende konuşan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Gümüldür sahilinin Kırmızı Bayrak ile taçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çiçek, “Engelli vatandaşlarımız için uygun bir tesis sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu bayrağı alarak gururlandık. Tesisimizi engelli kardeşlerimiz için en iyi şekilde düzenledik. İlerleyen süreçte tesisimizi geliştirerek iki yıldızlı Kırmızı Bayrak'ı da almayı hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızı her zaman düşünüyor ve onlar için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay'a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İlk Kırmızı Bayrak Sahile Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürü Emine Koç ise yaptığı konuşmada, 2013 yılından bu yana devam eden Kırmızı Bayrak uygulamasında ilk kez bir plajın bu ödülü aldığını belirtti. Koç, “Kıyı erişebilirliği sağlandığı için tek yıldızlı olmak kaydıyla Gümüldür sahiline Kırmızı Bayrak ödülünü uygun gördük. Böyle çalışmaların hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir olması irade, istek ve kararlılık gerektiriyor. Bu nedenle Menderes Belediye Başkanımız İlkay Çiçek'i tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Engelsiz Yaşam Derneği'nden Teşekkür

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı ve Kırmızı Bayrak Komisyon Üyesi Gülgün Yorgancılar, engellilere yönelik yapılan çalışmaların önemine değinerek, “Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak ve sosyal hayata katılımlarını artıracak uygulamaları destekliyoruz. Bu gibi projelerin yaygınlaşmasını temenni ediyoruz. Başkanımız İlkay Çiçek'e bu tesisi bizlere kazandırdığı için teşekkür ederiz.” dedi.

Menderes'in Gümüldür sahili, engelli bireylere yönelik sunduğu hizmetler ve erişilebilir yapısıyla, İzmir'deki diğer plajlar için de örnek teşkil ediyor. Bayraklı sahilin, daha da geliştirilerek ulusal ve uluslararası alanda dikkat çeken bir tesis haline gelmesi hedefleniyor.

Bakmadan Geçme