Hamza Dağ: 7 gün 24 saat ulaşabileceğiniz bir başkan göreceksiniz

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (EGİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı özel bir otelde gerçekleşti. Ege'de...

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (EGİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı özel bir otelde gerçekleşti. Ege'de ün yapmış birçok işinsanın ve gazetecilerin katıldığı toplantıya AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamza Dağ, parti milletvekilleri, siyasi parti üyeleri, parti başkanları ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer ile Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu katılım sağladı.

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, adaylardan Cemil Tugay'ın katılmadığına da işaret ederek 'Tıpkı 70'li ve 80'li yıllarda olduğu gibi. Bu toplantıda da tüm adaylar bir araya gelse ve sohbet ortamının yumuşatıcı haliyle geliştirici vaatlerde olmaz mıydı Bizler yönünde de net bir karşılaştırma olacaktır. Bugünkü bu toplantı düzenimizde bunu başaramadık. Bu şekilde adaylarımıza bir sitemimiz olsun. Gelir bozukluğu ise insanlarımız açısından kavurucusu bir sıkıntıya işaret ediyor. Bu salonda bulunan herkes böylesi bir anlayışı gönülden destekleyecektir' dedi.

'YAŞAYARAK TECRÜBE ETTİM'

Hamza Dağ, 'ESİAD, 16 Mart'ta 1992'de kuruldu ve dayanışma ile şehrimizde bölgemizdeki girişimleri her daim güvenli bir liman olmuştur. Bölge ekonomisinde önemli bir role sahiptir. Bu alanda başarılar diliyorum. Ege'nin incisi ve hoşgörünün başkenti şehrimiz tarih boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olmuş ticaretin merkezi olmuştur. Anada olunun ilk demiryolunu bu topraklarda hayata geçmesi tesadüf değildir. Liman ve integralinde dışarıya açılan en büyük kapılarında biri konumdadır. Sanayisi, tarih ve turizmin yanı sıra 4,5 milyon potansiyeli içinde barındırıyor. Ben hayatımı İzmir'de yaşadım ve bundan sonraki ömrümdü de burada geçireceğim ve öğrenciliğimi burada geçirip evladımı burada kucağıma aldım. Gençlik kolları başkanlığında ve 4 dönem Milletvekili yapması olmamın tecrübesiyle ihtiyaçları da yaşayarak tecrübe ettim' dedi.

'HAYALLERİM ESİAD'IN ANKETİNDE'

AK Partili Hamza Dağ, şöyle konuştu: 'Şimdi ise şehrin dört bir yanında 30 ilçesinde tecrübe ettiğimiz şunların çözümü hayallerin hayata göçerilme zamanı gelmiştir. Artık her birlikte ele ele verip İzmir için hayallerimizi hayata geçirme zamanındır. Özel sektör ihtiyaçlarını da biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğimiz tecrübeleri de karşılıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de İzmir'imizin üretim ve ticaret alanında gelişerek zenginleşecek. İzmir'imize önümüzdeki 5 yıl içerisinde kazandırmak istediğimizi 11 ana başlık altında topladık sizlere sunduk. Ulaşımı ekonomik olarak bir kalkınma görüyoruz. İzmir'imize bir sermaye fonu kuracağız. Hayallerimdeki her şey ESİAD'ın anketlerinde çıkmış. Kilogram başına ihracat başına baktığımızda neredeyse kilogram karşılığı yok. O yüzden bilişim, teknoloji, enerji, sağlık ve turizminde de 3 strateji alanı olarak görüyoruz. Ve söz veriyorum 7 gün 24 saat ulaşabileceğiniz bir başkan göreceksiniz.'

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme