Harmandalı için ortak çağrı: Çiğli bir çöp şehri değil!

İzmir Çiğli'deki Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'ne mahkeme kararına rağmen hala çöp dökülmeye devam edilmesi üzerine Çiğli'nin 26 mahalle muhtarı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklmasına katılan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, konunu muhatabının İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, 'Çiğli Harmandalı çöpleriyle değil güzelliklerle anılmalıdır' dedi.

İzmir Çiğli'deki Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi'ne mahkeme kararına rağmen hala çöp dökülmeye devam edilmesi üzerine Çiğli'nin 26 mahalle muhtarı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çiğli Kasaplar Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 26 mahalle muhtarı, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

1992 yılından beri İzmir'in çöplerinin Harmandalı'ya dökülmesine ve mahkeme kararına rağmen çöp dökümünün durdurulmamasına karşı gerçekleştirilen basın açıklamasını muhtarlar adına konuşan Çiğli Muhtarlar Birliği Başkanı ve Aydınlıkevler Mahallesi muhtarı Mürüvvet Karakoç okudu.

“YETKİLİLERİ MAHKEME KARARINA UYMAYA DAVET EDİYORUZ”

İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi tarafından çöp döküm işlemlerinin durdurulduğuna dikkat çeken Karakoç, yetkilileri karara uymaya etti.
Karakoç açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorsunuz ki İlçemiz uzun yıllardır tüm şehrimizin katı atık deposu görevini görmekte, bunun getirdiği sıkıntıları ve tehditleri yaşamaktadır. Artık ilçemizin dağları bu çöp yığınlarıyla dolup taşmış ve kaldıramayacak seviyeye gelmiştir. Bu konuda da İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Yedinci İdari Dava Dairesi çöp döküm işleminin durdurulması kararını vermiştir. Bu karara rağmen bu alana çöp döken ve yeni çöp dökme alanları açan İzmir Büyükşehir Belediyesini, Başkan ve Yetkililerini, mahkeme kararını uygulamaya davet ediyoruz.”

“ÇİĞLİMİZİN DAĞLARINDA ARTIK ÇÖP İSTEMİYORUZ”

Çiğli'nin çöple değil güzellikleriyle anılmasını istediklerini belirten Karakoç, “Biz Çiğliler olarak buradan haykırıyoruz; Artık İlçemizin bir çöp merkezi, çöp toplama ve çöp işleme merkezi olarak görülmesini istemiyoruz. Çiğlimizin tertemiz topraklarında ve “çiçekler açan dağları”nda artık çöp istemiyoruz. Çiğlimiz bir çöp şehri değil, güzellikler şehri olarak anılmalı ve yaşamalıdır. Biz bunun mücadelesini verme kararlığındayız. Belediye Yetkililerden de bu karara uymasını ve adil olmalarını istiyoruz! Bu Çiğlililer yükselen çığlığıdır. Adalet ve eşitlik hakkıdır” diye konuştu.
Her İzmirli gibi Çiğlililerinde vergilerini düzenlediğini söyleyen Karakoç, eşitlik istediklerini belirterek yetkililere şu soruları yöneltti:

• Temizlik ve Çöp vergisini herkes verirken Sadece Çiğlililerin risk alması ve tehdit altında olması hangi adaleti ve şehircilik anlayışını yansıtmaktadır?
• Koku, mikrobik hastalıklar ve çöp heyelanları hemşehrilerimizin hayatını tehdit ederken bize reva görülen bu durum hangi anlayışla açıklanabilir?

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ'E ÇAĞRI

Çiğli Muhtarlar Birliği Başkanı ve Aydınlıkevler Mahallesi muhtarı Mürüvvet Karakoç, haklarını savunmaya devam etmek için Cumartesi günü saat 13.00'da Harmandalı İnönü Mahallesi Muhtarlık Önünden ‘Büyük Yürüyüş' yapacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

“İLGİLİ BÜROKRATLAR EN KISA ZAMANDA GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAK”

Basın açıklamasında Çiğlilileri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ise konunun muhatabının İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkat çekti.

Konu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile de görüştüğünü söyleyen Başkan Yıldız, “Çiğli için endişe duyan bütün hemşerilerimizle birlikte basın açıklamasını biz de ortaklık ettik. Muhtarımızın yaptığı açıklamaya istinaden büyükşehir belediye başkanımızla ilgili bürokratlar bu konuyla ilgili en kısa zamanda gelip ilgili makamına açıklama yapacaklardır. Bu konunun takipçisi olacağız. Muhtarımın da ifade ettiği gibi, Çiğli Harmandalı çöpleriyle değil güzelliklerle anılmalıdır. Büyükşehir belediye başkanımızla konuştuk. En kısa zamanda ilgili bürokratla beraber gerekli tüm açıklamayı kamuoyuyla yapacaktır. Bu konunun muhatabı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay ve ilgili şehircilik müdürlüklerinin yapacağı açıklamaları dinlemeden söz söylemek, harekete geçmek erken olacaktır. Cemil Başkan'ın kendisi biliyorsunuz sağlıkçı, doktor. Her şeyden önce insan ve çevre halk sağlığına çok ciddi şekilde önem veren biri. Kendisiyle yaptığımız görüşmede konuyla ilgilendiğini en kısa zamanda açıklama yapacağını söyledi. Biz kendisine inanıyoruz. Çiğli olarak güveniyoruz” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme