Hasta kabulü başladı, işçiler ise haklarının peşinde!

Turgay Kılıç/ Yeni İzmir- 2 bin 60 yataklı kapasiteye sahip İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, uzun uğraşlar...

Turgay Kılıç/ Yeni İzmir- 2 bin 60 yataklı kapasiteye sahip İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, uzun uğraşlar sonunda nihayet 16 Ekim Pazartesi hasta kabul işlemlerine başladı. Henüz kimsenin uğramadığı ve MHRS kaydı alınmayan hastanede sadece çevre hastanelerden doktorun talimatıyla sevk işlemleri gerçekleşiyor. Öte yandan yaşlı bir hasta, kalçasındaki kireçlenmesi sebebiyle geldiği Bayraklı Şehir Hastanesi'nde ise '20 gün 1 ay sonra aranacağı' cevabını alarak hastaneden ayrıldı.

İzmir ve Ege Bölgesi'nin en büyük sağlık kompleksi olan ve tam 628 bin 15 metrekarelik kapalı alana inşa edilen Bayraklı Şehir Hastanesi; Kadın Doğum, ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar ve Kardiyoloji hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Kemik İliği Merkezi, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi, Uyku Merkezi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'ni bünyesinde barındırıyor.

Öte yandan bin 24 kesit bilgisayarlı tomografi, 3 Tesla MR, 7 anjiyografi cihazı, 2 LİNAC cihazı, üst düzey radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp ünitesi gibi yüksek teknolojik cihazlarla hizmet verecek olan hastanede, aynı zamanda; 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 374 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağının yanında 973 tek kişilik 321 de çift kişilik oda bulunuyor.

Hastanede, tıbbi hizmetlere ek olarak ulusal ve uluslararası toplantılarda kullanılmak üzere 480 ve 100 kişilik toplantı odalarıyla birlikte çok sayıda kapasiteye sahip toplantı odası yer alıyor.

'Emeğimizin hakkını alamıyoruz'

Hastanenin yapımında çalışan işçiler, '6 aydır emeğimizin hakkını alamıyoruz. Her yer kirli, pas içinde ve açılması 6 ay daha bekleyecek hastane bugün hasta kabulüne başlıyor' dedi. İşçiler, hastanenin yemekhanesinde kedilerin dolaştığını, yatakhanede ölü sinekler ve kara böceklerin bulunduğunu, yemek tabağında ise tırtıl cinsli böcek gördüklerini ifade etti.

Bunlara rağmen hiçbir önlem alınmadığını belirten işçiler, şantiye yönetiminin sorunlarına kulak asmaması sebebiyle eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Akbey İnşaat firma sahibi Serkan Yıldırım, 'Bizler de paramızı alamıyoruz bu yüzden işçilerin parasını veremiyoruz' diyerek şöyle devam etti:

'Bizler de sekiz, dokuz aydır burada çalışıyoruz ve alacaklıyız. İşçilerimizi de idare ediyoruz, artık biz de tıkandık. İşçilerin hak ettiği parayı alması için bekliyoruz. Karşı taraftan ise olumlu bir sonuç çıkmadı maalesef. İşçilerin bu süreci devam ettirecekler, bekliyoruz biz de. Konuşacağız ve bakacağız' diyerek sürecin netlik kazanmadığını aktardı.

'Eylemleri sürdüreceğiz'

Yaşadığı süreci ifade eden işçiler, sağlıksız ve güvencesiz bir ortamda çalıştıklarını ifade etti. Böceklerin bulunduğu alanda uyuyup yine böceklerin yaşadığı yerde yemek yiyen işçiler, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini aktarıyor.

Bayraklı Şehir Hastanesi, hasta kabule başlarken İşçiler 6 aydır ödemelerini alamıyor.
Hastanenin yemekhanesinde kediler, yemekte ve yatakhanelerde böcekler görüldü!
İşçiler hakkını alana dek eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.@trgykilic 'in haberi!

?https://t.co/htg0iD5rS0 pic.twitter.com/Q4XE9UYXtR

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) October 16, 2023

 

İşçilerin yaşadığı bölgedeki çarpıcı görüntüler:

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme