Hasta ve hekimi online buluşturacak proje

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi tarafından geliştirilen uygulama ile hastalar, hastaneye gitmeden çevrimiçi olarak hekimle...

TAKİP ET

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi tarafından geliştirilen uygulama ile hastalar, hastaneye gitmeden çevrimiçi olarak hekimle görüşebilecek

Uygulama hakkında bilgi alan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 'Sağlıkta dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, sağlıkta verimlilik ve kaliteden de ödün vermeden yeni bir uygulamaya öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz.' dedi. Uygulama kapsamında ilk etapta 21 klinikteki 75 hekimden randevu ile uzaktan sağlık hizmeti alınabilecek.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi tarafından uzaktan sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla geliştirilen ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın destekleriyle teknolojik altyapısı hazırlanan uygulama, Sağlık Bakanlığının Resmi Gazetede, Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmeliği yayınlamasının ardından hizmet vermeye başladı.

TEŞHİS EDİLMİŞ HASTALIKLAR DA KONTROL EDİLECEK

Uzaktan sağlık hizmetinin elverdiği ölçüde, muayene, kişinin tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirmesinin yapılmasının yanı sıra teşhis edilmiş hastalıkların da kontrol edilebileceği uygulama kapsamında ilk etapta 21 klinikteki 75 hekimden randevu alınabilecek. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ve EÜTP Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu'dan uygulama hakkında bilgi aldı.

SAĞLIKTA DİJİTALLEŞME HEDEFİ

 Sağlık hizmetinin mekan ve coğrafyadan bağımsız, çağdaş tıbbi teknolojiye dayanılarak sunulmasını hedefleyen uygulama ile tıbbi danışmanlık verilebilecek, konsültasyon ya da ikincil görüş talep edilebilecek. EÜTF Hastanesi olarak sağlıkta dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, sağlıkta verimlilik ve kalitede ödün vermeden yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerine dikkat çeken Rektör Budak, 'Ege Online Doktor hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, fiziki olarak hastanede olmadan bilgisayar ya da akıllı telefon yardımıyla çevrimiçi olarak hekimle görüşme sağlayabilecek.' diye konuştu.

'ÖNCÜLÜK ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ'

Daha önce yapılan tetkiklerin değerlendirmelerinin yanı sıra hastaların şikyetlerini de hekimleriyle paylaşabileceklerini dile getiren Rektör Budak, 'Ne yapılması gerekiyorsa doktor tarafından tavsiye, öneri ve reçeteleri hepsinin yapılma imknı olacak. Bu bir ön görüşme, aslında hastayla hekimin bu ön görüşmeden sonra, daha ileri tetkiklere ihtiyaç duyulursa o ileri tetkikler de fiziki olarak bir araya gelmek koşuluyla yapılabilecek. Bu büyük bir yükü bizden alacak, hastanın basit belki de görüşmeyle halledilebilecek konuları uygulamayla yapabilecek. Fiziki olarak da hastaneye gelmek zorunda kalmayacaklar. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak öncü bir yaklaşımı Türkiye'de belki ilk kez ele alan üniversitelerden birisiyiz. Bu uygulama, Amerika ve Avrupa'da özellikle de pandemi sürecinde kullanılan bir yöntem. Ege Üniversitesi olarak bu uygulamayla hem bölgemizde hem de ülkemizde öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz.' dedi.

Bakmadan Geçme