Hatay’daki 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlar uyardı: Adana ve Kıbrıs’ta dikkatli olmalıyız!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta gerçekleşen büyük depremlerden sonra uzmanlar Hatay ve Adana’nın tetiklendiğini ifade ettikten sonra dün akşam Hatay’da 6.4 ve 58. büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Uzmanlar, merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesi olan depremlerden sonra bu sefer de Adana ve Kıbrıs’ı işaret etti.

TAKİP ET

Jeolog ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Naci Görür dün akşam resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti; 'Arkadaşlar Hatay'da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana'da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yer bilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş'ta oldu. Adana ve Kıbrıs'ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle.'

Hatay'da gerçekleşen iki depremden sonra Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise '160 bin km2'lik deprem bölgesinde M5,5'dan büyük, M6,7'den küçük artçı depremlerin olması olağandır. Ne olur kaçışmayın, evlere girmeyin. Kentlerinizi terk etmeyin. Yerinizde kalın. Yakında tüm bunlar bitecek gönence erişeceksiniz. Bu acıları geride bırakacağız.' dedi.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme