Havuz İzmir tesisleri herkese kapılarını açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin örnek tesisleri arasında yer alan Havuz İzmir, spor yapmak isteyen yüzlerce çocuk, genç ve yetişkine hizmet verirken engelli bireyler için de erişilebilir bir spor alanı sunuyor.

Tesisten, görme engelli ve nöroçeşitli bireylerin yanı sıra yeni dönemde işitme ve bedensel engelli vatandaşlar da yararlanabilecek.

Engellilere Yönelik Kapsayıcı Spor Alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzme sporunu teşvik amacıyla inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu Havuz İzmir, açıldığı günden bu yana özellikle engelli bireylerin spor yapabilmesi için büyük bir boşluğu dolduruyor. Daha önce görme engelliler ve nöroçeşitli bireylerin faydalandığı tesisten, 2024-2025 kış sezonunda işitme ve bedensel engelli vatandaşlar da yararlanmaya başlayacak. Engelli bireylerin yüzme sporuna katılımını artırmayı hedefleyen Havuz İzmir, sporun herkes için erişilebilir olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Engelli Erişimine 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak

Havuz İzmir, engelli erişimine uygunluk açısından önemli bir statüye sahip. Tesis yetkilisi Ozan Çaylak, Havuz İzmir'in 2 Yıldızlı Kırmızı Bayrak aldığını belirterek şunları söyledi: "Kırmızı Bayrak, engelli erişimine uygun mekanların, tesislerin ve alanların işaretlenmesini sağlayarak, engelli vatandaşların bu bilgilere ulaşmalarını kolaylaştıran teşvik edici bir uygulamadır. Havuz İzmir, Kırmızı Bayrak Komisyonu'nun 22 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı incelemeler sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile bu belgeyi almaya hak kazandı. 2022 yılından bu yana birçok engelli vatandaşımız burada yüzme eğitimi aldı ve şu an 42 kişiye eğitim vermeye devam ediyoruz."

Hizmet Çeşitliliği Artıyor

Engelli bireyler için ayrım yapmaksızın her türlü spor imkanını sunmaya devam edeceklerini belirten Çaylak, “Özgürce yüzebilecekleri bir alan yarattık ve hizmet çeşitliliğimizi artırmayı sürdürüyoruz. 2024-2025 kış sezonu boyunca işitme engelli ve bedensel engelli vatandaşlarımız da tesislerimizden yararlanabilecek. Vatandaşlardan gelen taleplere göre adımlar atarak, tüm engel grupları için hiçbir ayrım gözetmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Engelli Bireylere Sporla Destek

Havuz İzmir, engelli bireylerin spor yoluyla hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlenmelerine olanak tanıyan kapsamlı bir hizmet sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu örnek projesi, engelli bireyler için sporun kapılarını ardına kadar açarken, sosyal katılımı da artırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme