Hayati ihtiyaçlar için aralıksız çalışılıyor
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'nin yaşadığı felaket sonrası depremzedelerin hayati ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kurulumu yapılan seyyar mutfaklarla Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü–5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kahramanmaraş Türkoğlu'nda; Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi ise Adıyaman'da sıcak yemek üretimine başladı.
Bayraklı Ali Osman Konakçı Yiyecek- İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri destek olan firmalardan gelen un, yağ, yumurta, maya, şeker, tuz gibi malzemelerle her gün 2 bin 500 – 3 bin adet poğaça üretip Adıyaman'a gönderiyor. Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü öğretmen ve öğrencileri, deprem bölgesine gönderilmek üzere 2 bin adet ekmek üretip depremzedelere gönderdi. Torbalı Halk Eğitimi Merkezi tarafından aralıksız olarak tatlı-tuzlu kurabiyeler, ayrıca özel bir tarif ve yöntemle hazırlanan bebek mamaları depremzedelere gönderiliyor. Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deprem bölgelerine gönderilmek üzere soğuk kumanya hazırlıyor. Bergama Bakırçay Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri atölyelerinde öğretmen ve öğrenciler ekmek, poğaça ve çörek üretiyor. Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek – İçecek Hizmetleri atölyelerinde de depremzedelere ulaştırılmak üzere kumanya üretimi gerçekleştiriliyor.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, yaraları en kısa zamanda sarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, 'İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İzmir'deki tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği ile ellerimizi taşın altına koyuyoruz' dedi.
HABER MERKEZİ