HDP’nin yeni Eş Genel Başkanları belli oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bu hafta sonu Ankara’da düzenlenecek kongresinde önemli değişikliklere gidiyor. Parti, kapatılma riskine...

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bu hafta sonu Ankara'da düzenlenecek kongresinde önemli değişikliklere gidiyor. Parti, kapatılma riskine karşı aldığı bir kararla, tüm faaliyetlerini Yeşil Sol Parti'ye devredecek. Bu devir kararı kongre sürecinde ele alınacak ve aynı zamanda yeni Eş Genel Başkanlar da belirlenecek.

Kongre sonrasında tekrar Eş Genel Başkan adayı olmayacaklarını duyuran Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın yerine Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak, yeni Eş Genel Başkanlar olarak göreve gelecek.

Sultan Özcan, uzun bir süredir HDP'nin farklı kademelerinde görev yapmış bir isim. En son HDP Merkez Yürütme Kurulu'nda Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcülüğü görevini üstlenmişti. Diğer Eş Genel Başkan Cahit Kırkazak ise Yeşil Sol Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden biri ve aynı zamanda Kobanê Davası'nın avukatları arasında yer alıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme