Hedef: Sürdürülebilirlik

Bu yıl 28. kez düzenlenen Marble İzmir dünya doğal taş sektörünü fuarizmir'de bir araya getirdi. Söz...

TAKİP ET

Bu yıl 28. kez düzenlenen Marble İzmir; dünya doğal taş sektörünü fuarizmir'de bir araya getirdi. Söz konusu fuarda düzenlenen seminerler ile de sektör temsilcilerinin önemli bilgiler edinmesine katkı sağlandı.

'Doğal Taş Sektöründe Sürdürülebilirlik' başlıklı seminerin moderatörlüğü Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Efe Nalbantoğlu tarafından yapıldı. Söz konusu seminerde; Dünya Taş Birliği Direktörü Anil Taneja,  Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak ve Metsims Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Kurucu ve Yöneticisi Hüdai Kara konuşmacı olarak yer aldı.

EMİB Yönetim Kurulu Üyesi Efe Nalbantoğlu, 'Son yıllarda dünyada ticaret sürdürülebilirlik ekseninde yeniden şekilleniyor. Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik ilkeleri, firmaların stratejilerinin odağında olmakla birlikte, söz konusu dönüşümden doğal taş sektörü de elbette etkilendi. Doğal taş üretim süreçleri açısından incelendiğinde karbon ayak izi ve su kullanımı nispeten düşük olsa da ürünler ve üretim süreçlerinin çevre dostu pratiklerle zenginleştirilmesi önem arz ediyor. Sektöre yol göstermek adına Doğal Taşta Sürdürülebilirlik Kılavuzunu yakın zamanda Türkçe'ye çevirdik' diye konuştu. Dünya Doğal Taş Birliği Direktörü Anil Taneja, 'Sürdürülebilirlik nesilden nesle, zarar vermeden, bugünün ihtiyaçlarını karşılamaktır. Dünyadaki pek çok ülkede, özellikle Kuzey ve Batı Avrupa`da, ABD`de projelerde sürdürülebilirlik kriterleri belirleyici hale gelmeye başladı. Yeni uygulamalar, yeni nesil doğal taş endüstrisi için büyümenin motoru olabilir' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme