Helil Kınay iddialara ateş püskürdü: Hesap soracağım!

Karabağlar Belediye Başkanı Helik İnay Kınay, seçim çalışmaları kapsamında yasa dışı para topladığı ve yolsuzluğa karıştığı...

Karabağlar Belediye Başkanı Helik İnay Kınay, seçim çalışmaları kapsamında yasa dışı para topladığı ve yolsuzluğa karıştığı iddialarına sert tepki verdi.

Başkan Kınay, iddiaların aslı olmadığına dikkat çekerek, 'bu haberleri yapan ve yaptıranlar ile ilgili yasal süreçleri başlattığım ve yargı önünde sonuna kadar hesap soracağım bilinsin' dedi.

Geçtiğimiz günlede Oda TV'de adaylık sürecinde etrafındaki kişiler nedeniyle yolsuzluğa bulaştığı iddialarına yazılı olarak cevap veren Başka Kınay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'Yıllardır hak, hukuk, emek ve adalet yolundan ayrılmadan kamu ve halk yararına yürütmüş olduğum mücadelemi bugün de Karabağlar Belediye Başkanı olarak aynı anlayış ve onurla sürdürmekteyim. Geçtiğimiz günlerde çeşitli internet haber sitelerinde, aynı yerden düğmeye basılarak yapıldığı anlaşılan, yürüttüğüm siyasi kariyerimi ve toplumsal mücadelemizi zedelemeye yönelik, aslı olmayan isnatlarla yapılan haberler ile ilgili olarak;bu haberleri yapan ve yaptıranlar ile ilgili yasal süreçleri başlattığımı ve yargı önünde sonuna kadar hesap soracağımı kamuoyuna saygı ile duyururum'

ORTAYA ATILAN İDDİALAR

Helil Kınay'ın adaylık sürecinde yardımcısı Burcu Ugantaş'ın eşi Tuncay Baki Ugantaş'ın seçim çalışmasından ve finansmandan sorumlu olmasını istediği iddia edildi. Tuncay Baki Ugantaş'ın da bu sorumluluk adı altında başta meclis üyeleri ve birçok iş insanı ve siyasilerin maddi desteği ile organize ettiği ve yaklaşık 25 milyon TL'lik gelir elde ettiği iddia edildi.

Oda TV'nin iddiasına göre Tuncay Baki Ugantaş'ın seçim çalışmaları kapsamında Meclis Üyeleri'nden 2.5  milyon TL para topladığını ve bu paraları da annesi Keziban Ugantaş'ın hesabına yatırarak zemmetine geçirdiği belirtildi.

Yine aynı haberde Helil Kınay'ın yaşananlardan habersiz olduğu belirtilirken, Ugantaş ailesinden çok sayıda kişinin belediyede işe alındığı ve seçim sürecinde alınan borçlar sebebiyle Tuncay Ugantaş'a ihtarlar çekildiği iddia ediliyor.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme