'Hemşirelik', sağlık sektörünün bel kemiği

Yeni Kiraz Gazetesi’nden Göksu Tekin’in haberine göre Aslan, 24 saate yakın bebek bakım servisinde çalıştığını ve...

TAKİP ET

Yeni Kiraz Gazetesi'nden Göksu Tekin'in haberine göre; Aslan, 24 saate yakın bebek bakım servisinde çalıştığını ve bu işin gerçekten sevilerek yapılabileceğini belirtti. 

Aslan, 'Modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs, dünyanın her yerinde hemşirelik günü olarak kabul edilir. Bizler kurumlarımızda günün anlam ve önemine yönelik programlar düzenler güncel olarak hemşireliği ele alır ve gelecek için dileklerimizi paylaşırız' ifadelerini kurdu.  

Aslan, 'Pandemi dönemiyle görünür hale gelen mesleğimizin değerinin artarak meslek bilincinin yükselmesi öncelikli beklentilerim arasında. Her meslek grubunda olduğu gibi bunca özveri ile çalışıp dokunduğumuz hayatlara şifa olmaya devam ederken emeklerimizin tam karşılığını almak hakkaniyetli olurdu. Sahada ve okullarda ihtiyaç duyulan personel sayısının kalıcı olarak tamamlamadan verilen hizmetin standart olması mümkün gözükmüyor. Özellikle sağlıkta şiddetin acilen önlenmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlara bu mesleğin tansiyon ölçüp enjeksiyon yapmaktan ibaret olmadığını göstermemiz gerekiyor' şeklinde konuştu.  

Aslan, 'Büyük bir yorgunluk stres içinde üstelik sınırlı iş gücü ve kaynaklarıyla  çalışıyor olmamıza rağmen yaptığım işten keyif aldığım mesleğimle gurur duyuyorum. İlerleyen zamanlarda daha iyiye ve ileriye gideceğinden şüphem yok. Sahada ter döken meslektaşlarım kadar okullarda mesleğimiz için yeni nesiller yetiştiren akademisyen meslektaşlarımızın da bu güzel günü kutlu olsun. Hepimizin bilgisine özverisine ve emeğine sağlık' ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

(M.T.) 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme