Her beş çocuktan biri haftada bir kez yemek yiyemiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 yılında başlattığı “bir öğün ücretsiz okul yemeği” uygulaması, 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılında başlattığı 'bir öğün ücretsiz okul yemeği' uygulaması, 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler sonrasında afet bölgesi dışındaki illerde uygulamadan kalktı.

PISA tarafından yapılan ankette, 'Geçen 30 günde yiyecek alacak paranız olmadığı için kaç kere yemek yiyemediniz?' sorusu soruldu. Türkiye'den katılan 15 yaşındaki öğrencilerin yüzde 10,8'i haftada bir, yüzde 4,8'i hafta iki veya üç kere, yüzde 1,8'i haftada dört veya beş kere, yüzde 1,9'uysa her gün paraları olmadığı için yemek yiyemediklerini belirtti.

Türkiye, OECD ülkeleri arasında yüzde 19,2'lik oranla, yiyecek parası olmadığı için haftada en az bir kez yemek yiyemeyen öğrenci oranının en yüksek olduğu ülke konumunda. PISA 2022 ortalama puanları da parasızlık nedeniyle okulda yemek yiyemeyen öğrencilerin diğer öğrencilerden geri kaldığını gösteriyor. Son 30 günde yemek sorunu yaşamayan öğrencilerin ortalama matematik puanı 461 puanken, bu sorunu hafta bir kere yaşamış olanların ortalama puanı 42.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme