'Hıfzıssıhha Enstitüsü'nü neden kapattınız?'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, 1928 yılında kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde Behçet hastalığı,...

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, 1928 yılında kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde Behçet hastalığı, tifo, tifüs, difteri, BCG, kolera, boğmaca, tetanos ve kuduz gibi 17 farklı hastalığa karşı aşı üretildiğine dikkat çekti. Beko, 'Bugün AKP tarafından enstitünün kapatılması ile birlikte Türkiye tüm aşıları ithal eden bir ülke haline gelmiştir.' şeklinde konuştu.

 

'ENSTİTÜYÜ KAPATMAK HATAYDI!'

Beko, Enstitü'nün kapatılmasının büyük bir hata olduğunun, pandeminin ardından çok daha net anlaşıldığını savunurken, yerine yapılması planlanan projenin temellerinin 10 yıldır atılmadığını söyledi. Beko, sözlerini, 'Pandemi bize ülkelerin kendi sağlık sistemlerinin, araştırmalarının, aşı, serum, ilaç geliştirme ve üretmelerinin hayati öneme sahip olduğunu çok net öğretti. İvedilikle Refik Saydam gibi Cumhuriyet değerlerini koruyacak ve ülkemizi sağlık alanında temsil edecek saygın bir hıfzıssıhha merkezi kurulmalıdır' şeklinde tamamladı.

Bakmadan Geçme