Hizbullah Yöneticisi Naim Kasım ABD'yle ilgili şok gerçeği açıkladı

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, ABD'nin Gazze'de yaşanan olaylardaki rolü hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, ABD'nin Gazze'de yaşanan olaylardaki rolünü eleştirerek, "ABD'yi Gazze'de işlenen tüm suçlarda önemli bir ortak olarak görüyoruz. ABD'nin desteği olmasaydı, İsrail'in saldırıları bir ay içinde son bulurdu" ifadelerini kullandı.

Kasım, Lübnan televizyonunda yaptığı açıklamalarda, İsrail ordusunun güney Lübnan'daki kara saldırılarına değinerek, bu saldırıların 7 gün önce başladığını ve İsrail'in henüz önemli bir ilerleme kaydedemediğini belirtti. Ayrıca, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ardından yeni bir genel sekreterin seçileceğini ve bununla ilgili duyurunun sürecin tamamlanmasının ardından yapılacağını duyurdu.

Hamas'ın geçen yıl 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nu, Orta Doğu'da bir değişimin başlangıcı olarak tanımlayan Kasım, İsrail'in amacının direniş eksenini sona erdirmek ve Filistin halkını yok etmek olduğunu söyledi. Kasım, "İsrail, bölgedeki tüm ülkeleri ve halkları kendi politikalarına tabi tutmak istiyor" dedi.

ABD'nin Gazze'deki olaylarda suç ortağı olduğuna dikkat çeken Kasım, "Amerika Birleşik Devletleri, Gazze'de işlenen tüm suçlarda önemli bir ortak olarak değerlendirilmektedir. ABD'nin desteği olmasaydı, İsrail'in saldırıları bir ay içinde son bulmuş olurdu" dedi. Ayrıca, Hamas'ın direniş kapasitesinin güçlü olduğunu vurgulayarak, "Filistin halkı yenilmezdir ve özgürlüğe layıktır" ifadesini kullandı.

Kasım, Hizbullah'ın İsrail saldırıları karşısındaki askeri kapasitesinin sağlam kaldığını belirtti. "Düşmanlarımızın savaş kabiliyetlerimiz hakkında söyledikleri bir yanılgıdır. Yalan söylüyorlar. Cephedeki savaşçılarımız güçlüdür. Son 10 günde İsraillilerin acısı artıyor. Daha fazla İsrail'in yerinden edileceğini duyuruyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, İsrail'in Lübnanlı sivilleri hedef alarak kaos yaratma çabalarının başarısız olacağını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme