Hollanda ile temiz enerji için iş birliği

Çeşitli etkinlikler kapsamında İzmir'e gelen Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi JoepWijnands, Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA)...

Çeşitli etkinlikler kapsamında İzmir'e gelen Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi JoepWijnands, Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) merkezini ziyaret ederek Türkiye'nin temiz enerji vizyonunu dernek yöneticileri ve sektör profesyonellerinden dinledi.

YÜKSEK POTANSİYEL

ENSİA Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Hollanda'nın özellikle denizüstü rüzgr endüstrisinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğuna dikkat çeken Kalaycı, 'Denizüstü rüzgr enerjisinde Türkiye'nin sıfır noktasında olmasına rağmen dünyanın en yüksek potansiyele sahip ülkelerinden biriyiz. Potansiyelimiz bir yana, bu alanda ekipman üreticisi olabilecek üst düzeyde bir altyapıya sahibiz.' dedi.

DenizüstüRES'lerde Hollanda'nın tecrübelerinden yararlanmanın, temiz enerji sektöründe iki ülkenin güçlü şirketleri arasında potansiyel işbirliklerini geliştirmenin de ENSİA'nın görevleri arasında olduğunu anımsatan Alper Kalaycı, Türkiye'nin jeotermal seracılık ve endüstriyel tarım uygulamalarında da Hollanda'dan öğrenecekleri olduğunu kaydetti.

YEŞİL HİDROJİN

Türkiye'nin enerji ihracatçısı ülke olmasında anahtarın Yeşil Hidrojen'de olduğunu hatırlatan ENSİA Başkanı, Hollanda'nın bu alanda önemli girişimler yaptığını, Büyükelçi JoepWijnands tarafından Hollanda'da Yeşil Hidrojen alanında devreye girecek pilot tesisleri ziyaret için davet aldıkları bilgisini verdi. Kalaycı, ENSİA olarak Türkiye'de düzenlenecek etkinlik ve fuarlara daha çok Hollandalı şirketin katılması ve ikili görüşmeler yapılması amacıyla davette bulunduklarını belirtti.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme