HÜDA PAR Gazze'ye destek için yürüdü

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşüne katıldı. Yapıcıoğlu, Gazze direnişi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da, sivil toplum kuruluşları tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarının birinci yıl dönümü vesilesiyle bir destek yürüyüşü düzenlendi. Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı'ndan başlayan yürüyüş, Ceylan Karavil AVM önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze'deki durumu ele aldı.
Yapıcıoğlu, Gazze'deki bir yıllık zulmü dile getirerek, “Gazze'ye ölüm, Gazze'ye zulüm, Gazze'ye bombalar yağdı. Ancak Gazze'nin kadınları, çocukları ve yaşlıları direnmekten vazgeçmediler” ifadelerini kullandı. Siyonizmin zayıflığını ve vahşetini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Siyonizm kaybedecek. Vahşeti, zalimliği, zayıflığı ortaya çıktı” dedi.

İslam Alemine İlham Verdi

Yapıcıoğlu, Gazze'nin direnişinin İslam dünyasında nasıl bir etki yarattığını şu sözlerle açıkladı: “2 milyonluk Gazze, 2 milyarlık İslam alemine ruh verdi, onu diriltti, ayağa kalktı.” Konuşmasında, devam eden zulmü durdurmazsanız, benzer olayların diğer bölgelere de sıçrayacağını belirtti: “Bugün, sırada Lübnan'da, yarın Suriye'de, daha sonra belki Ürdün'de, Irak'ta, İran'da olacak.”

Zulme Karşı Tek Ses Olacağız

“Oradaki kardeşlerimize destek vermekten geri durmayacağız” diyen Yapıcıoğlu, “Bir gün mutlaka bu zulüm bitecek. Ama bizim nerede durduğumuz hep hatırlanacak” şeklinde konuştu. STK'lar adına basın açıklaması yapan Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir de, 1948'den bu yana 200 binden fazla Filistinlinin katledildiğini ve son bir yıl içinde Gazze'den gelen şehit sayısını açıkladı.

Kayıplar ve Mülteciler
Tekdemir, “Sadece 7 Ekim'den bu yana Gazze'den en az 20 bini çocuk, 15 bini kadın olmak üzere 45 bine yakın şehit oldu” diyerek, 1967'den bu yana bir milyondan fazla Filistinlinin siyonist zindanlarda tutulduğunu ifade etti. Ayrıca, işgal ve talan nedeniyle 10 milyondan fazla Filistinlinin mülteci durumuna düştüğünü vurguladı.

Bakmadan Geçme