' İçişleri Bakanlığı yönetilemiyor!'

CHP’li Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada liyakatın çöp olmasıyla beraber İçişleri Bakanlığı’nın yönetilemez hale gediğini, sınavla...

TAKİP ET

CHP'li Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada liyakatın çöp olmasıyla beraber İçişleri Bakanlığı'nın yönetilemez hale gediğini, sınavla olan terfi sisteminin yerine getirilen mülakatla 2016'dan sonra alınan polislerin hızlı şekilde terfi ettirilmek istediğini söyledi.  Üst rütbelerin bilerek boş bırakıldığını ifade eden Bakan, seçimlerden sonra bu kadrolara zorunlu olarak 2016 sonrasında alınan kadroların terfi ettirileceğini ifade etti.

'POLİSİN GÜVENLİĞİ HİÇE SAYILIYOR'

Pazartesi günü Beyazıt'ta yaşanan çatışmaya da değinen Murat Bakan, polisin güvenliğinin hiçe sayıldığını belirterek, 'Çatışan 20 kişi var sadece 3 ekip var yani 6 polis bir polis kardeşimiz yaralı kendisine acil şifalar diliyorum. Peki, çevrede dükkn sahiplerinin kaçında taşıma ruhsatlı tabanca var ?' ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Murat Bakan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında İzmir'in Ödemiş ilçesinde görev yapan bir polis memurunun çocuğunun intihar ettiği bilgisini aktardı. Genç polislerin maruz kaldığı baskı ve mobbing nedeniyle intihar ettiklerini söyleyen Bakan, artık ileri yaştaki polis memurlarının da yaşadığı koşullar nedeniyle ailesine olan etkilerine değindiği paylaşımında, 'Bugün Ödemiş'te bir polis memurumuzun evladı canına kıydı. Eskiden genç polisler intihar ederdi. Baskı, mobbing, amir tahakkümü, ağır çalışma koşulları emekliliği gelmiş polisleri de etkilemeye başladı. Artık polis ailelerinin de bu yozlaşmış düzenden etkilendiğini gösteriyor. İçişleri Bakanlığı yönetilemiyor, polis intiharlarının da gerçek sebebini göremiyor. Psikolojik destek sebeple değil sonuçla ilgilenmektir.' ifadelerine yer verdi.

'KAYIRMA VE BASKI DEVAM EDİYOR'

Emniyette hala adamcılık, kayırma ve baskının devam ettiğini iddia eden Bakan, sözlerini, 'EGM terfileri açıklandı. 2016 yılından sonra dışarıdan alınan komiser yardımcıları bir üst rütbeye terfi ettirildi.' ortaya koyuyor. Çatışan 20 kişi var, sadece 3 ekip var.. Yani 6 polis… Bir polis kardeşimiz yaralı kendisine acil şifalar diliyorum. Peki çevrede dükkan sahiplerinin kaçında taşıma ruhsatlı tabanca var? Esnaflar arasında husumet olmasına rağmen 2 polis sabit göreve gönderiliyor. Takviye ekip istenildiğinde ise sadece 3 ekip yani 6 polis memuru gönderiliyor. Polis memurları ateş altında kalıyor. Bir kardeşimiz yaralanıyor. Sistem yozlaştı derken bundan bahsediyoruz.. Eğer siz liyakati göz ardı ederseniz bu ve benzeri olaylarda hata yaparsınız.' şeklinde tamamladı. PINAR YILMAZ

Bakmadan Geçme