İhtiyacı olan herkese destek oluyorlar

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şaha Çimen’in haberine göre Seferihisar'da 30 kadının bir araya gelerek kurdukları Seferihisar Üretici...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şaha Çimen'in haberine göre Seferihisar'da 30 kadının bir araya gelerek kurdukları Seferihisar Üretici Kadınlar Derneği, çok amaçlı faaliyet veren bir dernek. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen kadınların kurduğu bu dernekte kadınlar kendi ürettiklerini satarak hem ek gelir elde ediyorlar hem de nerede yardıma muhtaç kimseler varsa onlara yardım eli uzatıyorlar.

Türkiye'nin ilk kadın banka müfettişi olduğunu ifade eden Seferihisar Üretici Kadınlar Derneği'nin Başkanı Nilgün Yadeli, üç aydır bu derneğe başkanlık yaptığını belirterek, derneğin işleyişi hakkında açıklamalar yaptı.

'KİMİN NEYE İHTİYACI VARSA ONA GÖRE DESTEK SAĞLANIYOR'

Seferihisar Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Nigün Yadeli,'Herkes el becerisine göre ürünler üretiyor, kimin neye ihtiyacı varsa ona göre destek sağlanıyor. Üretici Kadınlar Derneği olarak ekonomilerimize katkı sağlamanın yanında dışarıdaki insana da dokuyoruz. Derneğimizde 30 kadın üyemiz var. Hepimiz Türkiye'nin başka şehirlerinden buraya gelerek birleşen insanlarız. Üyelerin her birinin kendi eliyle ürettiği ev yapımı el işçiliği ürünleri Seferihisar Salı pazarında ve Sağıcık' da kendilerine ayrılan masalarda her hafta beş kadın olmak üzere dönüşümlü satıyor' ifadelerini kullandı.

'TOPLU YARDIMDA BULUNDUK'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sırasında ve sonrasında önemli atılımlar yaptıklarını anlatan Seferihisar Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Nilgün Yadeli, 'Üretici Kadınlar Derneği olarak üyelerimizin sıfır ürettiği malları depremzedeler yaranına sattık. AHPAP Derneği'ne toplu bir yardımda bulunduk' dedi.

Haber Merkezi

(Y.K.)

 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme