İklim aktivisti üç genç Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dava açtı

Atlas Sarrafoğlu (16), Ela Naz Birdal (17) ve Seren Anaçoğlu (20), Türkiye’nin bilimsellikten uzak, etkisiz ve...

TAKİP ET

Atlas Sarrafoğlu (16), Ela Naz Birdal (17) ve Seren Anaçoğlu (20), Türkiye'nin bilimsellikten uzak, etkisiz ve yeterli olmayan iklim krizi ile mücadele hedefinin iptal edilmesini ve yenilenmesini talep ediyor.

Genç aktivistler, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması kapsamında sunmuş olduğu güncellenmiş ulusal katkı beyanının hazırlanmasında şeffaf bir süreç işletilmediğini vurguluyor. Bu beyanın, bir sera gazı emisyonu azaltımı yerine artırım taahhüdü olduğunu savunan aktivistler, Türkiye'nin iklim afetleri ülkesi olduğunu hatırlatarak, daha güçlü iklim hedefiyle geleceğin güvence altına alınmasını talep ediyor.

Sarrafoğlu, Anaçoğlu ve Birdal, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması kapsamında sera gazı emisyonları hakkında aldığı kararlar ile ilgili açılan ilk iklim davasının öncüleri olurken, gelecek haklarını savundukları imza kampanyasını da başlattılar.

Sarrafoğlu, açtıkları iklim davasına ilişkin, 'Fosil yakıtların kullanımı çok uzun zaman önce bırakılmalıydı. Hükümetler ve büyük şirketler sahip oldukları güç ve parayı insanlığın geleceğine tercih ettiği sürece bu krizin önüne geçebilmek mümkün olmayacak' dedi ve Türkiye'nin çok geç imzaladığı Paris Anlaşması'na uygun olarak emisyonların düşürülmesini istediğini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme