İlçe Başkanı Akbelen'i savunurken darp edildi

Akbelen Ormanı'nda yaşanan kesimi durdurmak için direniş devam ediyor. Çevrecilerin, köylülerin mücadelesi yetersiz kalıyor. Sol Parti...

Akbelen Ormanı'nda yaşanan kesimi durdurmak için direniş devam ediyor. Çevrecilerin, köylülerin mücadelesi yetersiz kalıyor. Sol Parti Milas İlçe Başkanı Yorulmaz, kesimin başladığı ilk gün jandarma tarafından darp edildiğini iddia etti.

Sol Parti Milas İlçe Başkanı Hüseyin Yorulmaz, 'Ben buranın köylüsüyüm. Burada 2 yıldır nöbet var. Son 1 haftadır kesim müdahalesine yönelik duyumlar almıştı. Pazartesi sabahı buraya 500 kadar polis ve jandarma eşliğinde kesim araçları geliyor.  Buradaki arkadaşları sinyal kesiciler vasıtasıyla dış dünyadan soyutluyorlar ve yardım çağırmalarına engel oluyorlar. Biz pazartesi geldiğimizde kesimin başladığını gördük. Biz bunun olmaması gerektiğiyle ilgili komutanlara iletişime geçtik.  Davanın devam ettiğini belirterek, sonuçlanmadan kesilmesinin doğru olmadığını defalarca söyledik ancak muhatap bulamadık. Motor sesini duyuyoruz, canımız acıyor' diye konuştuk.

'SEÇİMDEN SONRA SALDIRDILAR'

Kesime engel olmak için barikatları aşmaya çalışanların darp edildiğini aktaran Yorulmaz, 'Barikatları aşmak istedik, beklediğimiz şey oldu. Biber gazlı, coplu, yumruklu müdahaleyle karşılaştık. Bir avuç köylü ve çevreci vardı, sesimizi duyurmaya çalıştık. Çok insan desteğe geldi ancak yeterli değil. Dünya çapında buranın korunması için etkin hamleler yapılmalı. Siyasi partilerden destek geldi ancak sonuç alamadık. Kesim duracak dediler ancak her geçen gün ilerliyor. Ağaçlar gözümüzün önünde yıkılıyor. İnsanlara gaz sıkılıyor.  Bu yaşam alanı özel mülk ancak bu durum onları durdurmayacak. Kalabalık azalınca bu yaşam alanına da girecekler. Gözlerini hırs bürümüş, ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar. Seçimden sonra start aldılar, daha acımasız bir şekilde saldırmaya başladılar. 2 sene önce kesimi engellemek için arkadaşlarımız ağaçlara sarılmış ve durdurmuştu. Bu sefer insanları sürükleyerek müdahale ediyorlar. 80 yaşındaki teyzelerimizi yerlerde sürüklüyorlar. Bu zalimliği yabancı sömürgeci bir ülke yapmaz' ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme