İlk bağış Başkan Duman'dan

Buca Belediyesi 'Askıda Yemek' uygulamasını başlattı.

Buca Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla "Askıda Yemek" uygulamasını hayata geçirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu dayanışma projesine bizzat bin adet yemek bağışlayarak destek oldu. Duman, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlar için omuz omuza dayanışma çağrısında bulundu.

Buca'da Sosyal Dayanışma Büyüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in, tüm belediye lokantalarında askıda yemek uygulamasının başlatılması yönündeki talimatı doğrultusunda harekete geçen Buca Belediyesi, vatandaşlar ve özellikle öğrenciler için bir can simidi olan Belediye Lokantası'nda “Askıda Yemek” uygulamasına başladı. Halihazırda 6 aydır hizmet veren belediye lokantasının ardından ikinci ve üçüncü lokantaların açılması için çalışmalar sürerken, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yardımlaşma ve dayanışmayı daha da büyütmek adına “Askıda Yemek” uygulamasının başladığını duyurdu.

Bağışlar IBAN ile Gerçekleştirilecek

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın bin yemeklik bağışıyla başlatılan kampanyada, vatandaşlar da bağış yapabilecek. Vatandaşlar, Buca Belediyesi'ne ait 0 232 260 60 60 numaralı hattı arayarak, Üzüm Kent İmar Şirketi aracılığıyla IBAN numarasına para transferi yapabilecekler. Bunun yanında, belediyenin sunduğu “Bağış Kartı” sistemi ile vatandaşlar, kasadan kart satın alarak ihtiyaç sahiplerine verebilecek veya kartları kasada bırakıp, ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını sağlayabilecekler. Bağış yapmak isteyenler ayrıca belediye lokantasına giderek doğrudan ödeme yapabilecek ve kendilerine bağış makbuzu kesilecek.

Günlük 2 Bin Kişiye Hizmet Verilecek

Yakın gelecekte günde 2 bin kişiye hizmet verecek şekilde planlanan Belediye Lokantası'nda, dört çeşit yemekten oluşan menü 45 lira bedelle sunulacak. Bağış yapmak isteyen vatandaşların, askıda yemek için tek bir öğün bağışlaması 45 lira tutarında olacak. Uygulamadan faydalanmak isteyenler, herhangi bir koşul aranmaksızın bu hizmetten yararlanabilecekler.

"Zor Günleri Dayanışma ile Aşacağız"

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam ettiklerini belirterek, ekonomik kriz nedeniyle kent yoksulluğunun arttığını gözlemlediklerini vurguladı. Başkan Duman, “Emeklilerimizin maaşı 12 bin 500 lira iken, öğrencilerimiz yoksulluk nedeniyle öğünlerini atlamak zorunda kalıyor. Birçok kişi sağlıklı ve temiz gıdaya ulaşamıyor. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bu sıkıntılı günleri hemşehrilerimizle omuz omuza dayanışma içinde aşacağız. Buca'da tek bir vatandaşımızın bile yatağa aç girmesini istemiyoruz” dedi.

Dayanışmaya Davet

Başkan Duman, bağış yapabilecek imkâna sahip vatandaşları bu büyük dayanışmaya katkı sunmaya davet ederek, şu sözlerle çağrıda bulundu: “Anadolu insanları olarak ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışını yıllardır sürdürüyoruz. Gelin hep birlikte bu geleneği ilçemizde de yaşatalım.”

Buca Belediyesi'nin başlattığı bu uygulama, ekonomik sıkıntılarla boğuşan birçok vatandaşa yardım eli uzatarak, toplumda dayanışma ve yardımlaşmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme