İmamoğlu, ‘Deprem Seferberlik Planı’nı açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremin İstanbul için kaçınılmaz bir gerçek olduğunun ve gerçek bir beka meselesi olduğunun altını önemle çizerek ‘Deprem Seferberlik Planı’nı açıkladı.

TAKİP ET

Kahramanmaraş depreminin ülkedeki yöneticileri ve tüm ülkeyi bir yol ayrımına getirdiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu saatten sonra birlik içerisinde çalışılması gerektiğini ifade etti. Afet konusunda iş birliğine yanaşmayan kim varsa koltuğunu bırakması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu,  'Çok hızlı, çok net, çok kararlı olmak ve hep birlikte harekete geçmek zorundayız. Boş söze kimsenin tahammülü kalmadı.' dedi.

İmamoğlu,  'İBB yıllardır bu konuyu konuşuyor, 1999 yılından beri. Ancak bu düzene kalıcı ve cesur bir şekilde değişim adına gerekli adımları atamamıştır.' dedi. Yapılacak düzenlemelerin toplumun göreceği şekilde olması gerektiğini, ruhsatsız binaların güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılmasının zorunlu olması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu,  'İmar planlarında toplanma alanı kent içi park alanı, itfaiye alanı olarak belirtildiği halde üzerinde bina olan yerlere yönelik acil kamulaştırma planı harekete geçirilmelidir.' diyerek İstanbul'un toplanma alanı problemine dikkat çekti.

İmamoğlu, 'İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nın yol haritasını şu şekilde maddelendirerek açıkladı:

*Marmara deprem konseyinin kurulması
*İBB deprem bütçesinin revizyonuna destek
*İstanbul'un depreme dirençli hale getirilmesi için mevzuat çalışmalarının yapılması
*Yapı güçlendirme konusuna ilişkin yasal düzenleme için merkezi yönetimle işbirliği ve finans desteği
*Hızlı tarama yönteminin mevzuata konarak yaygınlaştırılması
*Boş konutların kullandırılması programına ilişkin yasal yönetsel düzenlemeler
*Deprem sonrası toplanma ve geçici barınma alanlarının tam donanımlı bir şekilde fiziki altyapılarının geliştirilmesi için merkezi idare ile eşgüdüm
*İstanbul'un iletişim, elektrik, enerji gibi tüm altyapı sistemlerini depreme dirençli hale getirmek için ilgili aktörlerle birlikte çalışma
*İstanbul özelinde yasa çalışması

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme