IMF heyeti Ankara’ya gelecek iddiası

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinin, 6 yıl aradan sonra Türkiye’ye geleceği ve ülke hakkında bir rapor...

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinin, 6 yıl aradan sonra Türkiye'ye geleceği ve ülke hakkında bir rapor hazırlayacakları iddia ediliyor.

10Haber'den Erdal Sağlam'ın yazısına göre, IMF heyeti Eylül ayında Türkiye'ye gelerek yıl sonuna kadar ülke ekonomisi hakkında bir rapor sunacak. Bu gelişmenin arkasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isteği olduğu ileri sürülse de, bakanlık yetkilileri iddiaları reddetti. Ancak, IMF heyetinin teknik ve rutin bir ziyaret gerçekleştirebileceği ifade edildi.

Eylül ayında Ankara'ya gelmesi beklenen IMF heyeti, son dönemde Türkiye'nin ekonomi politikalarını inceleyecek ve orta vadeli program hedefleri hakkında tartışmalar gerçekleştirecek. Ayrıca, IMF'nin yılsonuna gelmeden önce Türkiye'ye dair bir rapor yayımlaması bekleniyor. Bu raporun olumlu olması halinde, piyasalardaki güven eksikliğinin giderilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

BAKANLIK YALANLADI

Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, IMF'den destek talebinde bulunulduğu ve IMF heyetinin Türkiye'ye geleceği yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlık yetkililerine göre, IMF heyeti Türkiye'ye teknik ve rutin bir ziyaret gerçekleştirebilir, ancak resmi bir davet söz konusu değil. Benzer şekilde, diğer ülkelerde de olduğu gibi, yeni bir IMF ekibinin ülkeyi tanımak ve ekonomi politikalarını anlamak amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirebileceği belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme