İngiliz gelinin yeni hayatı

İngiltere'de yaşayan ve bir şirkette yönetici olarak çalışan Sarah Durrant (47), 2 yıl önce kız kardeşiyle...

İngiltere'de yaşayan ve bir şirkette yönetici olarak çalışan Sarah Durrant (47), 2 yıl önce kız kardeşiyle doğum günü tatili yapmak için Türkiye'ye geldi. Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen Durrant, arkadaş grubuyla bindiği teknede 44 yaşındaki Ergün Baldır ile tanıştı. Bir süre görüşmeye devam eden çift, daha sonra evlenme kararı aldı. Bu süreçte bir kaç kez daha Türkiye'ye gelen Durrant, gençliğinden bu yana çok sık geldiği Türkiye'yi sevdiği için yerleşmeye karar verdi. Bir süre şirketi uzaktan yönetmeyi deneyen Durrant, saatlerin uymaması gibi bazı sorunlar sebebiyle işini bırakmaya karar verdi. Daha sonra Ergün Baldır ile evlenerek Aydın'ın Efeler ilçesine yerleşen Durrant, eşinin eski mesleği olan hayvancılık işini yapabileceğini söyledi. Ergün Baldır ile birlikte hayvancılık işine başlayan 'İngiliz gelin' kısa sürede alıştığı çiftlik hayatında, eşinin en büyük destekçisi oldu.

AİLE DESTEĞİ

Umurlu Mahallesi'nde yerleştikleri bir çiftlikteki hayvanlara gözü gibi bakmaya başlayan Durrant, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte güne başlıyor. Çiftlikteki hayvanların beslenmesinden, enjeksiyonlarının yapımına kadar tüm işleri yapmayı öğrenen Sarah Durrant yeni hayatından oldukça mutlu ve mesut olduğunu belirtti. Çiftlik hayatında geleneksel yöntemleri de öğrenmeye başlayan Durrant, ineklerden elde ettikleri sütlerle de peynir, tereyağı ve yoğurt yapmaya başladı. Kendisini görenlerin ilk başta şaşırdığını ancak eşinin ailesi dahil herkesin destekçi olduğunu ifade eden Durrant, ofis hayatından sıkılıp çiftlik hayatına başlamanın kendisini mutlu eden bir karar olduğunu belirterek 'Kız kardeşimle bir doğum günü tatili yapmak istedik ve onu planlıyorduk. 18 kişilik bir grupla tekne turuna çıkmaya karar verdik. Daha sonra Fethiye'ye geldik. Teknedeyken Ergün ile tanıştım. Yaklaşık 1,5 sene önce, geçen Mayıs ayında tanıştık. Daha sonra ülkeme döndüm ama telefonla ve internetle görüşmeye devam ettik. Bir kaç kez tekrar Türkiye'ye geldim. Daha sonra beraber olmaya karar verdik. Ayrı olmak istemedik. Ben de planlamaya başladım. Uzaktan çalışmayı denedim. Sonra ben temelli geliyorum dedim. Bu hayvancılık işi de aslında tesadüfen oldu. Hiç planımda yoktu. İngiltere'de ofislerde çalışıyordum. Yazılım şirketinde yöneticiydim. Tamamen bundan farklı bir şey. Eşimle tanıştım ve Türkiye'ye gelmek istedim. Uzaktan eski işime devam etmeye çalıştım biraz ama olmadı. Saatler uymadı. Biraz zor oldu. Şirketi uzaktan yönetmek pek olmuyor. O zaman ne yapabiliriz diye düşündük. Eşim de o zaman başka bir iş yapıyordu. Bu zaten onun eski işi ve böyle bir iş yapabiliriz dedik. Hem böylece bütün gün beraber olabilme şansımız olacaktı. O şekilde karar verdik ve bu işe başladık' dedi.

'KISA SÜREDE ALIŞTI'

İlk başlarda bu işi yapabileceği konusunda çekinceleri olduğunu ancak kısa sürede bir profesyonel gibi tüm işleri tek başına yapabildiğini ifade eden eşi Ergün Baldır ise, 'Geçen yıl eşim tatile gelmişti. Teknede tanıştık. Bir yazılım şirketinde çalışıyordu. Daha sonra birçok kez gitti geldi. Evlenmeye karar verdik. Hayatımızı birleştirip birlikte yaşamaya karar verdik. Hayvancılık işini çok seviyor eşim ve bu işe devam edelim dedi. Ben de sıcak baktım, olur dedim. Ama zorlanabileceğini, kolay bir iş olmadığını söyledim. Hayvanları sevdiğini ve yapabileceğini söyledi. Üstesinden gelebileceğini belirtti. Dediği gibi de yaklaşık 8 aydır burada hayvanlara birlikte bakıyoruz. Sanki yıllardır hayvancılık yapıyor gibi tamamen işinde profesyonel şekilde bütün hayvanlara bakıyor. İlgileniyor. Hastalandığında iğnesini vurabiliyor. İyi gidiyoruz yani şu an için. Hayvan pazarlarına da gidiyoruz. Alım satım yapmaya gidiyoruz. Birlikte karar veriyoruz alım satıma da. Artık bütün cinsleri de biliyor. 8 aydır birlikteyiz bu işin içinde. Hayvanlarımızı da ikimiz yüklüyoruz aracımıza. İkimiz yapıyoruz bütün işi' diyerek İngiliz uyruklu eşiyle hayvancılık yapmaktan mutlu olduğunu belirtti.

İHA

 

Bakmadan Geçme