“Öğrenciler iş arayan değil, aranan iş gücü olacak”

Ege İhracatçı Birlikleri ve  İzmir Kavram Yüksekokulu 'EİB ÜNİVERSİTEMDE' kapsamında 'Müfredat Güncelleme Lansmanı' gerçekleştirdi. Yenikiraz.com’dan Semi...

Ege İhracatçı Birlikleri ve  İzmir Kavram Yüksekokulu 'EİB ÜNİVERSİTEMDE' kapsamında 'Müfredat Güncelleme Lansmanı' gerçekleştirdi.

Yenikiraz.com'dan Semi Tektaş'ın haberine göre işbirliği kapsamında İhracata Yönelik Devlet Destekleri ile Dahilde İleme Rejimi konularını içeren derslerin müfredata eklenmesi ile ilgili 15 Haziran Perşembe günü Ege İhracatçı Birlikleri  GİK Toplantı Salonunda bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım töreninde nitelikli ara eleman sıkıntısının giderilmesinin altı çizildi.

SEKTÖRDE İLK

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 2023-2024 öğretim yılında Ticaret Bakanlığı tarafından verilen İhracata Yönelik Devlet Destekleri ile Dahilde İlerleme Rejimi konularını içeren dersler müfredata eklendi. Bu derslerde,  şirketlerin ihracata hazırlanması ve uluslararası pazarlarda  rekabet avantajı kazandırılması, tasarım ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, ürünlerinin yurt dışında tanıtımı, pazarlanması, tutundurulması, markalaşması ve ihracatın sürdürülebilir artışına katkı sağlayan  devlet desteklerinin mevzuatı, şirketlerin bu desteklere nasıl başvuracağı, doğru evrakın hazırlanması gibi konular bizzat sekreteryanın ilgili şubelerinde yer alan uzmanlar tarafından basın mensuplarına lansman yapıldı.

'NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ' VURGUSU

Meslek liselerinde dış ticaret eğitiminin önemini vurgulayan Ege İhracatçılar Birliği (EİB) Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, 'Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile sektöre nitelikli iş gücü sağlamak amacıyla daha önce İzmir Ticaret Lisesinde bu eğitimleri vermiştik. Orada Çinceyi ikinci zorunlu dil olarak eklemiştik. Şimdi de Kavram Meslek Yüksek Okulu ile eşleştik. Türkiye'nin hiç üretemediği, ya da az ürettiği sektöreler önceliğimiz.  Bu alanlara nitelikli işgücü sağlamak istiyoruz. Eksikler giderilerek orta vade boşluğu doldurmayı hedefliyoruz. Türkiye'de bu işbirliği bir ilktir. Ülkemizin hiçbir yerinde bu tarz bir eğitim verilmiyor. Burada teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitimde verilecek' diye konuştu.

'HER ALANDA HER KESİME'

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Derman Küçükaltan daha sonra toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Küçükaltan, 'Sektöre ara nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak isteyen bir kurumuz. Sektörlere uygun uygulamalı eğitim ile gerek öğrenci gerekse öğretim elemanı ihtiyacını karşılıyoruz. Bugüne kadar dış paydaş faaliyetleri ile bir çok işbirliğine imza attık. Bunlardan bazılarını EGİAD, ESİAD, Ege Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Fransız Kültür Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ARKAS ile beraber gerçekleştirdik. Adalet Bakanlığı ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aliağa Şakran Cezaevinde terör dışında kalan 0-6 yaş grubundaki çocuklara, çocuk atölyesinde pedagojik eğitim verdik' dedi.

DEVLET DESTEĞİ DERSİ

'EİB Üniversitemde' işbirliği kapsamında verilen eğitimlere değinen Küçükaltan konuşmasını şöyle noktaladı: ' Devlet destekleri derslerini ikinci dönem müfredatına zorunlu olarak ekledik. Fransız Kültür Merkezi ile anlaşarak Fransızcayı ikinci zorunlu dil olarak ekledik. CV hazırlama, dış ticaret eğitimi, ve devlet destekleri öğrenme derslerini ekleyerek müfredatı güncelledik. Bu dersler ile öğrenci mezun olduğunda iş arayan değil aranan iş gücü olacak.'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme