İşçilerden Büyükşehir’e: Bunun sonu iyiye gitmez!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'ı temsilen SODEM-SEN ile DİSK/Genel-İş 1 ve 3 No'lu Şubeler arasında binlerce...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'ı temsilen SODEM-SEN ile DİSK/Genel-İş 1 ve 3 No'lu Şubeler arasında binlerce kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme süreci tıkandı. Sivil giyinme ve sakal bırakma eylemlerinin ardından işçiler bu sefer 3 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Kültürpark'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen işçiler, yetkililere seslendi. DİSK/Genel İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, 'Kimse bizim ekmeğimizle aşımızla dalga geçecek teklifler getiremez. Bunun sonu iyiye gitmez' dedi. Öte yandan DİSK/Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral da anlaşmaya varılmaması durumunda eylemlerinin artarak devam edeceğini kaydetti. 

 

'SODEM-SEN DALGA GEÇMEMEYİ ÖĞRENECEK' 

DİSK/Genel İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmadığının altını çizerek, 'Biz orada çok ilginç kelimeler duyduk. 13 yıldır bu görevi yapıyorum, birçok pazarlık masasına oturduk böyle ilginç alakasız ve bizle dalga geçer gibi bir teklif görmedik. Sanki karşılarında bu işe yeni başlamış, dün iş başı yapmış insanlar var. SODEM-SEN, bize diyor ki vasıfsız işçi 19 bin 500 lira alıyor. Ben de bırakın 19'u 17 bin verin ben imzalayayım dedim. Tabi Tunç Başkan'ın tam olarak bunlardan haberi yok, SODEM-SEN şişirmiş. Kimse bizim ekmeğimizle aşımızla dalga geçecek teklifler getiremez. Bunun sonu iyiye gitmez. Bize teklif getirin diyorlar, ne zaman sendikacı teklif getirip şu parayı verin diyor? Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Böyle bir TİS anlayışı olmaz. SODEM-SEN binlerce işçiyi ilgilendiren TİS ile dalga geçilmeyeceğini öğrenecek. Buradan SODEM-SEN yetkililerine sesleniyorum, vasıfsız işçiye 19 bin 500 lira verdiğiniz maaş bodrosunu gelin buraya asın, TİS'i imzalayacağım' dedi. 

'İMKANSIZI İSTEMİYORUZ' 

DİSK/Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, TİS'te taban ücretleri konusunda anlaşamadıklarının altını çizerek, 'Ekmeğimizi büyütmek şöyle dursun geçtiğimiz yıla nazaran yarı yarıya küçülmüş olan ekmeğimizin daha da küçülmesini önlemek amacıyla sürdürdüğümüz mücadelemizden geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ekmek mücadelesi, emek mücadelesi ciddi iştir. Bu ciddiyeti göstermek adına 1 ve 3 nolu şubelere bağlı birimlerdeki İZELMAN emekçileri olarak bugün üç saat üretime ara verdik. Emekçi arkadaşlarımız birimlerine normal saatlerde giderek, kartlarını bastılar, ancak üretimde bulunmadılar. Bu vesileyle tüm tarafların ciddiyetimizin farkına varmalarını umuyoruz. Biz kimseden imkansızları istemiyoruz, kimseyi olmayacak bir işe sürükleyip köşeye sıkıştırmak istemiyoruz. Biz ki iş yerlerini evi, mesai arkadaşını ailesi kabul eden, yaptığı işe kutsiyet atfeden haysiyetli işçileriz. Biz ekmeğini yediğimiz yere asla ihanet etmeyiz. Lakin ekmeğimizi büyütme mücadelemize kayıtsız kalanlara da sesimizi yükseltmesini iyi biliriz' dedi. 

'CİDDİYETLE YAKLAŞIN'  

Yaptıkları eylemlerin artarak devam edeceğini söyleyen Saral, 'Bugün yaptığımız eylem deryada yalnızca bir damla. Biz istemesek de şayet şartlar bizi mecbur bırakırsa bu damlaları durmak bilmez çağlayanlara dönüştürme gücümüzün olduğunu hatırlatmak isteriz. Bunun masum bir uyarı olduğuna dikkat çekiyoruz. Ama bugünkü uyarıların dikkate alınmaması halinde yaptırıma evirilebileceğini hatırlatmayı görev biliyoruz. Tekrar ediyoruz; taleplerimize sadece ciddiyetle yaklaşılmasını bekliyoruz. Emeğimize yönelik bu tavırların hak ettiği ciddiyete kavuşmaması halinde eylemlerimizin artarak devam edecek. Ta ki kursağımızdaki lokmanın küçülmesine dur denilene kadar' diye konuştu. 

 

Sıla Arabacıoğlu 

Bakmadan Geçme