İslam Memiş bombayı patlattı: Altın fiyatında şok açıklama…

Finans uzmanı Memiş, altın fiyatlarını yorumlarken yatırım tavsiyesi vermediğini vurguladı. Altın onsunda balon olduğunu ve geri...

TAKİP ET

Finans uzmanı Memiş, altın fiyatlarını yorumlarken yatırım tavsiyesi vermediğini vurguladı. Altın onsunda balon olduğunu ve geri çekilme beklediğini belirten Memiş, merkez bankalarının piyasayı oyalamasının haziran sonuna kadar süreceğini öngördü.

Altın almalı mıyım, satmalı mıyım?

Şu anda altın onsunun 1987 dolar seviyesinde olduğunu ifade eden Memiş, 1960 dolar beklediklerini ancak 1980 doların güçlü bir destek seviyesi olduğunu söyledi. Altın onsundaki düşüşten faydalanmak isteyenlerin dolarlarını altına çevirebileceklerini belirtti.

Hangi fiyattan altın alınır?

Memiş, gram altının 1380 lira üzerinden alınmaması gerektiğini ve manipülasyonlarla oluşturulan kuyruklardan uzak durulması gerektiğini vurguladı. Sosyal medya etkisiyle uçacak kaçacak senaryoların sürekli olarak ortaya çıktığını ve bu manipülasyonlara inanılmaması gerektiğini ifade etti.

Düşüş bekleyenlere tavsiyeler nedir?

Gram altının Kapalıçarşı'da 1362 liraya kadar gerilediğini belirten Memiş, düşüşlerin zaman zaman yaşanabileceğini ancak 28 Mayıs'a kadar dolar kurunda geniş bant aralığında piyasa beklentisi olduğunu ve gram altında 1350-1450 lira aralığında dalgalanma öngördüğünü söyledi. Düşüş bekleyenlere yüzde 50 alım yapmalarını ve beklemelerini öneren Memiş, düşüş gelmezse avunma şansı olduğunu ifade etti. Kendisinin ise 1365 lira seviyesinden alım yaptığını belirtti.

 

Bakmadan Geçme