İsrail'den hastane katliamı

İsrail,  Gazze’de işlediği insanlık suçlarına dün akşam saatlerinde bir yenisini daha ekledi.Dün akşam  Gazze El-Ehli Baptist...

İsrail,  Gazze'de işlediği insanlık suçlarına dün akşam saatlerinde bir yenisini daha ekledi.Dün akşam  Gazze El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda ortalık bir anda cehenneme döndü.Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra, İsrail'in düzenlediği hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hastane saldırısı sonrasında ortaya korkunç görüntüler çıkarken, enkaz altında da çok sayıda kişi olduğu bilgisi paylaşıldı. Ölü sayısının artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Filistin hükümetinin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf da, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını ve saldırıda çoğunun hayatını kaybettiğini belirtti. Marouf, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu belirterek, 'Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme