'İstifa edin'

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'in Karataş sahilinden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği...

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'in Karataş sahilinden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na seslenerek, su arıtma tesislerinin tam kapasite çalıştırılması çağrısını yaptı. Özkan, konuşmasında Türkiye'nin bir atık su arıtma tesisi sorunu olduğunu savunurken, sorunun nedeni olarak iktidarı gösterdi. Özkan, konuşmasını, 'Bu sorun iktidarın çürümesinin, yozlaşmasının bir sorunu. Bakanlık, atık su arıtma tesislerinin etkin çalıştırılmasını ve alıcı ortamın su kalitesinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla atık su artıma tesislerinde kullanılan elektrik giderinin yüzde 50'sini karşılıyor. Bakanlık verilerine göre, 2021 yılında ülke kıyılarında bulunan atık su arıtma tesislerinin sadece 710 tanesi bu teşvikten faydalanabiliyor. Bu durum ülke genelinde bin 538 tesisin çalışmadığı, çalıştırılmadığı anlamına geliyor veya mevcut tesislerin yönetmeliklerde öngörülen limitlerde arıtma yapmadığını ifade ediyor.' şeklinde sürdürdü.

'ERKEN SEÇİM YAPIN SORUNU BİZ ÇÖZELİM'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın görevini yapmadığını iddia eden Özkan, konuşmasını 'Bakanlığı atık su tesislerinin neden çalıştırılamadığını araştırmaya, tam kapasite çalıştırılmasının sağlanması konusundaki görevini yerine getirmeye çağırıyorum. Ya o koltuklardan istifa edin gidin ya da Türkiye'yi erken seçime götürün biz gelip halledelim. Ya da ülkeyi müsilajla, çürümeyle, kokuyla mücadele etmek zorunda bırakmayın, denizlerimizden, kentlerimizden elinizi çekin.' sözleriyle tamamladı.

Bakmadan Geçme