İyi Parti Lideri Akşener: Filistin’i iç politika malzemesi haline getirmek ayıptır

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin 6. kuruluş yıl dönümü etkinliği sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener,...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin 6. kuruluş yıl dönümü etkinliği sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener, konuşmasına İsrail'in Gazze saldırılarına değinerek başladı ve iktidarın düzenlediği mitingin tarihine tepki gösterdi. Ayrıca, 'Katil Netanyahu'nun yanında duranlar derhal bu haksızlığa, soykırıma, zalimliğe, mezalime son verin. Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum; miting yapmak güzeldir, keşke bir hafta önce bir hafta önce yapsaydınız. İç politika malzemesi haline getirmek günahtır ayıptır. Türkiye'nin sağduyulu biçimde Gazze mezalimine son vermesini sağlamaktır' dedi.

Akşener, 'Bizi ABD'nin, İsrail'in yanında konumlandırmaya çalışan ahmaklar' diyerek, Çin'in Uygur Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerini eleştirdi. Ayrıca, 'Bu ülkede sizin yönetiminizde Uygurları söylediğim için, onların sesi olduğum için bu ülkede Çin Büyükelçisi tarafından tehdit edilen tek kişi benim' dedi.

Partisinin 6. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Akşener, 'İYİ Parti 6 ay dayanmaz diyenlere inat 6 yıldır ayaktayız. Yok olmamızı isteyenler inat kocaman bir aileyiz ve 6 yaşındayız. Biz bu 6 yılı kolay geçirmedik' ifadelerine yer verdi. Ayrıca, İYİ Parti'nin mücadelesini ve çabalarını vurgulayarak, koltuk peşinde olmadıklarını ve memleketin her köşesini gezdiklerini söyledi. Akşener, parti olarak zorluklara göğüs gerdiklerini, yalanlara ve iftiralara karşı durduklarını belirtti. Siyasetin, egemenliğin millete ait olduğu bir alan olduğunu vurgulayarak, ayrımcılığa ve aşağılamalara karşı çıktı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme