İyi Parti’de bu olay konuşuluyor! Akşener’in İzmir pişmanlığı…

Odatv’de yer alan bilgilere göre geçtiğimiz kasım ayında İYİ Parti’den istifa eden Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın,...

Odatv'de yer alan bilgilere göre geçtiğimiz kasım ayında İYİ Parti'den istifa eden Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, Meral Akşener, özel kalem müdürü Esma Bekar ve eşi Okan Bekar'ın banka hesaplarını yasa dışı yollardan incelettiği iddia edildi. Dikbayır, bu iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunarak araştırılmasını talep etti ve İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale ise Genel Başkan Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar ve eşi Okan Bekar'ın TC kimlik numaralarını birilerine göndererek ikilinin araştırıldığı iddialarıyla gündeme geldi. Özlale'nin, çiftin durumuyla ilgili sürekli 'Devlet kanalı üzerinden araştırıyorum' söylemi, parti içinde huzursuzluk ve tedirginlik yarattığı belirtiliyor.

Ümit Özlale'nin, Esma Bekar'ın malvarlığını ve eşi Okan Bekar'ın iş ilişkilerini araştırması, Ümit Dikbayır krizini hatırlatarak genel merkezde gerginliğe neden oldu. Esma Bekar'ın SGK kaydının 2018 yılından beri TBMM'de göründüğü bilgisi de ortaya çıktı.

Meral Akşener'in, Ümit Özlale'yi aday ilan ettikten sonra genel merkeze sıkça gitmesi ve İzmir İl Teşkilatı'nı şikayet etmesi, tansiyonu yükselttiği ifade ediliyor. Özlale ile ilgili belgelerin Meral Akşener'e ulaştığı ve Akşener'in 'Biz Ümitleri karıştırdık' dediği öğrenildi. Genel merkezin, Özlale'den rahatsızlık duyduğu ve onu 'Başarısızlığına kılıf arıyor, bundan uzak durun' şeklinde değerlendirdiği iddia ediliyor.

Özlale ile İzmir İl Başkanı Sinan Bezircioğlu arasındaki gerilim, Bezircioğlu'nun 11 Ocak'ta görevden alınmasıyla son buldu. Bezircilioğlu'nun görevden alınmasının ardından yönetim kurulunun tamamı istifa etti. İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Dikbayır, Meral Akşener'in siyasi cinayetlere dair sözlerine tepki göstererek, 'Suikastın merdi namerdi olmaz… Çünkü mert insan suikast yapmaz, suikastı alçaklar yapar! Bunu da alçaklar anlayamaz…' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme