İYİ Parti’de istifa: Parti olmaktan çıkmıştır

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz dün istifasını açıkladı. Yılmaz, partinin 3....

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz dün istifasını açıkladı. Yılmaz, partinin 3. olağan kurultayında kendisine milletvekili listesinde yer verilmemesinin ardından istifa kararı aldı. Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirel sözlerine atıfla, 'Oysa bizim ihtiyacımız bir zeytin dalıydı' ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın istifasının ardından Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partisinden istifa etti. Erdem, partisinin yerel seçimlere tek başına girmeye karar vermesini eleştirerek, '2024 yerel seçimlerinde aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara'nın muhalefette kalmasını riske atıyor' dedi.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Serdip Dokumacı ve yönetim kurulu üyeleri de daha önce istifa etmişti. İstifaların, Ümit Dikbayır kriziyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. İYİ Partili Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise partinin banka hesaplarını inceletmek ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle suçlandıktan sonra hem disiplin kuruluna hem de İYİ Parti Genel Sekreterliği'ne 'Suçlular araştırılsın' diye başvuruda bulundu. Dikbayır, iddiaları 'mesnetsiz' olarak nitelendirdi ve 'Korkunç kumpaslar dönüyor. Kaldı ki iddiaların bir tanesi doğru olsun değil partiyi, milletvekilliğini bırakırım. O kadar eminim' dedi.

İstifa eden Durmuş Yılmaz, istifa mesajında, 'Parti, bizim kurduğumuz parti olmaktan çıkmıştır' dedi ve partinin mevcut yönetiminin durumuyla ilgili eleştirilerde bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme