İYİ Parti’den KKM Uyarısı: Türkiye ekonomisini yutmasına az kaldı!

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yılmaz, KKM’nin amacının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yılmaz, KKM'nin amacının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ömrünü uzatmak olduğunu ifade etti.

Bilge Yılmaz, paylaşımında devletin KKM için yüzde 36 faiz ödediğini belirterek, bu durumu 'düpedüz servet transferi' olarak değerlendirdi. Yılmaz, KKM'nin Türkiye ekonomisini tehlikeye attığını ve hükümetin kendi yarattığı bu canavarı kontrol edemediğini ifade etti.

KKM büyüklüğünün seçimlerin yapıldığı 12 Mayıs haftasında haftalık bazda 143,6 milyar lira artarak 2,3 trilyon liraya ulaştığını belirten Yılmaz, KKM büyüklüğünün 120 milyar dolara çıkarak yeni bir rekor kırdığını vurguladı.

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'KKM bir canavara dönüştü ve Türkiye ekonomisini yutmasına çok az kaldı! Erdoğan iktidarının kendi eliyle yarattığı bu canavarın tek hedefi sahibinin, Erdoğan'ın, siyasi ömrünü uzatmak. Bugün devlet KKM adı altında dolara %36 faiz ödüyor. Akıllara zarar bu faiz hepimizin cebinden çıkıp dar bir grubun cebine giriyor. Bu düpedüz servet transferidir! Erdoğan'a oy vermek hem bunu onaylamak hem ekonominin batmasına izin vermektir.'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme