İYİ Partili Doğan sordu: İzmir gavur toprağı mı ki cezalandırılıyor?

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında ülke ve İzmir gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir körfezinde yaşanan kötü koku ve balık ölümlerine dikkat çekerek 'Körfez tamamen ölme tehlikesi yaşarken muhataplar suçu birbirine atıyorlar' dedi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan son günlerde ülkemizde yaşanan olaylara dair değerlendirmelerde bulundu.

Ümraniye'de 26 sabıka kaydı bulunan 19 yaşındaki Emre Geçti tarafından şehit edilen Şeyda Yılmaz'ı anarak başlayan Doğan, "Türkiye, suçluların cezalandırılmadığı, vergisini veren sıradan vatandaşın cezalandırıldığı bir ülke oldu" dedi.

"TÜRKİYE, SUÇLULARIN ARSIZLAŞTIĞI BİR ÜLKEYE DÖNÜŞTÜ"

Doğan açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

Nasıl oluyor da henüz on dokuz yalında olan bir suç makinesi olan bir sabıkalı İstanbul'un orta yerinde bir polis memurumuz şehit edebiliyor?. Ne yazık ki Türkiye artık suçlunun arsızlaştığı bir ülkeye dönüştü. Ne yazık ki Türkiye yasaya saygılı vatandaşın cezalandığı bir ülke oldu. Şüphesiz ki bunun sorumlusu AK Parti iktidarıdır. Bir vatandaş olarak İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Kısmı af yasaları çıkarmaktan vaz geçin. Eğer bir daha böyle acılar yaşamak istemiyorsa gereği yapmalısınız. Herkes işlediği suçun cezasını çekmelidir. Adalet mahkemeler yoluyla tecelli etmeli."

ERDOĞAN'A SESLENDİ: MİSFİRLİĞE BİR SON VERİN

Beşer Esad'ın Suriye dışında yaşayan Suriyelilere geri dön çağrısı yaptığını hatırlatan Doğan, AK Parti hükümetinin Suriyelileri geri gönderme gibi bir düşüncesi yok olmadığını belirterek, "Kıt kanaat geçinen vatandaşın üstüne bir de bu yük bindiriliyor. Suriyeliler ücretsiz şekilde her yerde tedavi olurken vergisini ödeyen Türk vatandaşları sıra beklemek zorunda kalıyor. Anlaşılan o ki AK Parti hükümetinin bu misafirliğe son verme niyeti yok. Oysa tarihi bir fırsat kapımızda. Hazır Esad böyle bir davette bulunmuşken bu misafirliği sonlandırma fırsatımız var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyorum, zorunlu misafirliğe bir son verin.

İKTİDARA KÖRFEZ ELEŞTİRİSİ

İzmir Körfezi'nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan ölü balık ve kötü koku sorunlarına da dikkat çeken Başkan Ülkü Doğan, "Metropolde yaşanan herkes keskin bir kokuyla karşılaşıyor. Körfez tamamen ölme tehlikesi yaşarken muhataplar suçu birbirine atıyorlar. Çevre Şehircilik Bakanlığı bizim sorumluluğumuz değil diyor üzerine 1.8 milyon ceza kesiyor. Büyükşehir belediyesi bizim sorumluluğumuz değil diyip toğu bakanlığa atıyor. Şimdi tüm muhataplara soruyorum. İzmir gavur toprağımı ki cezalandırılıyor? İzmir size oy vermediği için mi cezalandırılıyor? İzmir Büyükşehir Belediyesi ne zaman siyasi kavgaları bırakıp işlerinizi yapacaksınız? " diye sordu.

.

Özel Haber

Bakmadan Geçme